Moskisvet.com
Aleš Rozman Masters of Dirt

Svet na Kanalu A

Aleš Rozman - Slovenec, ki mu ni para!

N.J.
28. 06. 2016 13.16
1

Le malo ljudi si upa z motorjem, kolesom BMX, s snežnimi sanmi ali štirikolesnikom skočiti več kot 20 metrov daleč, vmes stopiti z motorja ali pa ga obrniti na glavo. To si drzne le peščica pogumnih fantov, ki so združeni v predstavi Masters of Dirt in med njimi je tudi Slovenec Aleš Rozman.

Kaj vse zmore s svojim štirikolesnikom edini Slovenec v zgodovini, ki se je pridružil vratolomnim športnikom v moto-šovu Masters of Dirt? SVET ob 18h!

Mednarodna ekipa Masters of Dirt, ki navdušuje z vratolomnimi skoki, je po mnenju mnogih eden najboljših šovov z vonjem po bencinu na svetu, poteka pa v več kategorijah. Gre za dvourni adrenalinski program, podkrepljen s pirotehničnimi sredstvi, vročimi dekleti in didžeji.

Tekmovalci se tako čez skakalnice podijo z motokros motorji (freestyle motocross – FMX), malimi motorji (MX-50ccm), štirikolesniki, kolesi BMX, gorskimi kolesi ter celo motornimi sanmi. 'Nori' fantje s svojimi jeklenimi konjički skačejo tudi preko 20 metrov daleč, se v zraku večkrat obrnejo, skačejo vzvratno in izvajajo lupinge, vse za zadovoljstvo gledalcev. Seveda pri tako ekstremnih skokih velikokrat prihaja do poškodb, ki se običajno končajo z zlomljenimi kostmi, kar pa največjih legend tega ekstremnega športa prav nič ne moti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Brez poškodb ne gre

V svoji karieri je zlomil že skoraj vse kosti na svojem telesu: od gležnja do kolena, zapestja, rame, ključnice ...

Kdo je Aleš Rozman?

Aleš Rozman se je kot prvi in edini Slovenec leta 2013 pridružil ekipi Masters of Dirt, ki osvaja ne le Evropo, ampak tudi občinstvo na drugi strani luže. 35-letnik v predstavah skače s 170 kg težkim štirikolesnikom KTM 505SX z močjo 52 KM (39 kW), pozimi pa tudi z motornimi sanmi Ski-Doo LYNX 600. V prostem času se menda rad ukvarja še z motokrosom, wakeboardanjem, vozi BMX ... tako da mu adrenalina v življenju ne manjka. Njegova najboljša trika sta t.i. 9'o clock in Tsunami, sicer pa je Aleš v enem izmed intervjujev za slovenske medije zaupal, da za prav vsak šov pripravi nekaj novega.

Rozman je na motor prvič sedel, ko je bil star komaj 4 leta in se je kar 18 let ukvarjal z motokrosom. Trikrat je osvojil naziv slovenskega prvaka, leta 2000 pa se pričel ukvarjati z FMX freestyle. Ker mu to ni bil dovolj velik izziv, se je Quad freestyla leta 2006, tri leta kasneje pa še dirkanja z snežnimi sanmi. Tudi v vožnji z BMX/MTB kolesi je izjemen. Z ekipo Masters of Dirt je prvič nastopil leta 2013 na Hrvaškem, dva dni kasneje pa je že nastopil pred domačim občinstvom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492