Moskisvet.com
Znanstveniki

Zdravje

Z novimi tabletami bomo živeli do 150 let

U.K.
06. 09. 2018 15.31
1

Na trg naj bi kmalu prišle tablete, ki naj bi drastično podaljšale življenjsko dobo povprečnega človeka. Klinični testi naj bi se začeli že nekje do leta 2020.

Znanstvenik trdi, da naj bi tablete obrnile ali vsaj upočasnile proces staranja. Tablete so izdelali na univerzah Harvard in New South Wales, raziskavo pa je vodil profesor David Sinclair. Sam proces deluje tako, da reprogramira celice in tako regenerira telo. A proces naj bi tudi regeneriral človeške organe, zdravil paralizo in celo ozdravil neplodnost. Cena tablet naj bi bila podobna ceni skodelice kave na dan. Sinclair je sporočil, da naj bi na tržišče prišle v petih letih. 

Preberite kako so znanstveniki povrnili vid v revolucionarni študiji!

Kako deluje?
Znanost za vsem skupaj je seveda precej zapletena, a ključ do učinkovitosti leži v molekuli NAD (nikotinamid adenin dinukleotid). Molekulo že uporabljajo za zdravljenje Parkinsonove bolezni. Tablete so že testirali na laboratorijskih živalih in rezultati naj bi bili po besedah raziskovalcev izjemni. Miši so namreč živele kar 10 odstotkov dlje od povprečja. A profesor tudi opozarja, da ni pametno, da bi ljudje kar tako začeli jemati tablete z molekulo NAD, saj do sedaj ni bilo narejenih nobenih kliničnih testiranj.

Tableto so razvili na univerzi Harward in New South Wales.
Tableto so razvili na univerzi Harward in New South Wales. FOTO:

A še preden se lahko res veselimo, moramo biti vendarle zmerno optimistični in predvsem previdni z napovedmi. Tablete morajo namreč iti skozi testiranja, saj nikoli ne moremo vedeti, kakšne bodo posledice. Vendar pa je profesor Sinclair dejal, da jih sam že uporablja in da jih je dal tudi svojemu očetu, oba pa naj bi kazala številne znake pomlajevanja. Sinclairova starost naj bi se zmanjšala za kar 24 let. “Moj oče je star 79 let, a je pred kratkim šel na rafting,” je povedal Sinclair. Žal se pogosto zgodi, da so stvari, ki se že na prvi pogled zdijo preveč čudovite, da bi bile resnične, nato izkažejo za točno to. A vsekakor lahko upamo na najboljše.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479