Moskisvet.com
Elan, smuči 9

Fit

Poskrbite za varne užitke na belih strminah

S.C.
20. 11. 2018 14.14
0

Smučarska sezona, ki smo jo ljubitelji belih strmin nestrpno čakali, je tu. Prinaša obilo užitkov, a le če se nanjo dobro pripravimo, torej če poskrbimo za dobro telesno kondicijo in ustrezno smučarsko opremo. In če zraven prištejemo še upoštevanje bontona na smučišču, je veselje zagotovljeno.

Pred ljubitelji belih strmin so čudoviti meseci.
Pred ljubitelji belih strmin so čudoviti meseci. FOTO: Arhiv proizvajalca
Za smučarske navdušence ni lepšega občutka kot vijugati po belih strminah na čim bolj prostranih in lepo urejenih ali pa divjih smučiščih, po možnosti v lepem jasnem vremenu, ko pri temperaturah krepko pod lediščem prijetno božajo sončni žarki ... Tisti, ki ob teh besedah podoživljate nostalgične trenutke preteklih let in nestrpno pričakujete naslednjo smučarsko sezono, ste končno prišli na svoj račun. Čeprav se sliši čudovito, pa ne smete pozabiti, da ne glede na vaše smučarsko znanje lahko hitro pride do padcev ali zdrsov in posledično poškodb. A brez skrbi, če boste na novo sezono dobro pripravljeni, bo letošnja zima brezskrbna in polna užitkov na belih strminah. Kaj vse je pametno upoštevati, preberite v nadaljevanju ...

Poskrbite za telesno pripravljenost

Tisti, ki ste skozi vse leto aktivni, tudi pri smučanju ne boste imeli večjih težav, je pa odvisno tudi, s katero vadbo se sicer ukvarjate. Smučanje namreč zahteva dobro kondicijsko pripravljenost, pa tudi moč ter občutek za ravnotežje, zato je smiselno vsaj nekaj tednov pred smučarsko sezono bolj intenzivno krepiti mišice in izvajati aerobne aktivnosti. Če ne drugega, se boste izognili 'muskelfibru' in na smučišču uživali bistveno dlje.

SODELUJTE V NAGRADNI IGRI IN OSVOJITE SUPER NAGRADE!

Izpolnite prijavnico na dnu članka in se potegujte za eno od sanjskih Elanovih nagrad:

4 x smuči Elan

7-dnevni najem apartmaja v Kranjski Gori

 šolo smučanja Intersport Bernik

Elan in Intersport podarjata ...
Elan in Intersport podarjata ... FOTO:
Priskrbite si ustrezno smučarsko opremo

Pred začetkom sezone je potrebno poskrbeti še za eno zelo pomembno, če ne najpomembnejšo stvar – smučarsko opremo. V prvi vrsti ciljamo na smuči, ki morajo biti kakovostne in prilagojene smučarskemu znanju ter terenu. Pri nakupu zaupajte proizvajalcem, ki slovijo po dolgoletni tradiciji, najvišji kakovosti materialov in izdelave ter ves čas stremijo k tehnološkemu napredku. Eden takih je zagotovo ELAN, ki je znan po razvoju inovativnih tehnologij za lažje vijuganje tudi po najbolj zahtevnih smučiščih. Če razmišljate o nakupu novih smuči, obiščite Intersport, kjer imajo vsako sezono v ponudbi najnovejše Elanove modele. Da boste dobili največ za vaš denar, v Intersportu tudi letos priporočajo smuči, ki imajo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. To sta modela Elan Amphibio 11 Ti Power Shift in ženski Delight Sport Power Shift.

Elan Amphibio 11 Ti Power Shift (levo) in Delight Sport Power Shift (desno).
Elan Amphibio 11 Ti Power Shift (levo) in Delight Sport Power Shift (desno). FOTO: Arhiv proizvajalca

Idealne smuči tako za moške kot za ženske

Letošnjo sezono lahko izbirate med vrhunskimi modeli, in sicer Elan Amphibio 11 Ti Power Shift za moške in ženske Delight Sport Power Shift, ki so primerne za širok krog rekreativni smučarjev.. Gre za smučko, ki vas bo navdušila na vsaki progi in na raznolikih snežnih podlagah. Vsestranskost teh smuči zagotavlja tehnologija Amphibio, ki združuje prednosti camber in rocker profila v eni smučki. Inovativni pristop k oblikovanju materialov, skupaj s profilom Amphibio, zagotavlja vsestranskost, moč in odlične vozne lastnosti. Ne smemo pozabiti niti na  tehnologijo WaveFlex, ki združuje upogljivost smuči po dolžini in torzijsko stabilnost.

Smučke, ki jih bodo vaše boljše polovice lažje nesle do smučišča

Na voljo je tudi ženski model Delight Sport Power Shift, pri zasnovi katerega so za osnovo vzeli najlažjo žensko smučko na svetu. Ne samo, da jih bodo predstavnice nežnejšega spola lažje nosile, še bolj enostavno bodo z njimi rezale zavoje in tako bo smučanje teklo kot po maslu.

Tudi najmlajši bodo prišli na svoj račun

Če imate otroke, tudi pri nakupu smuči zanje posebno pozornost namenite kakovosti in varnosti. Elan je poskrbel tudi za najmlajše, in sicer z inovacijo U-Flex. Gre za mehkejšo smučko, ki jo otroci enostavno upognejo in se zato hitreje učijo, posledično pa so na smučišču bolj samozavestni. Pri izbiri ustreznih smuči za vso družino vam bodo z veseljem priskočili na pomoč prodajalci in svetovalci v prodajalnah Intersport. 

A treba je poudariti, da ne glede na to, katere smuči si boste omisliti, jih je treba pravilno vzdrževati in hraniti ter jih pred vsako sezono servisirati. Poleg smuči je  pomembna tudi izbira kakovostnih smučarskih čevljev, nikar pa ne pozabite niti na čelado, očala, smučarska oblačila in druge dodatke. Le tako bo namreč smuka v vseh pogledih varna in prijetna.

Ne pozabite na bonton

Nikar pa med uživanjem v smuki ne pozabite spoštovati smučarskega bontona. Med vijuganjem po belih strminah je torej treba prilagoditi hitrost in upoštevati FIS pravila, ki veljajo na smučiščih.To pomeni, da morate biti obzirni do ostalih smučarjev, izbiro smučine prilagoditi svojim sposobnosti in znanju, prehitevajte takrat ko lahko in ne na vrat na na nos, na zahtevnejših predelih se nikar po nepotrebnem ne ustavljajte ter upoštevajte označbe na smučišču. Pa še priporočilo – nikar ne pretiravajte z alkoholom, za vsak slučaj pa poskrbite tudi za zavarovanje – tako nezgodno kot turistično, če smučate v tujini.

Če povzamemo, največ za varnost in uživancijo na smučišču lahko naredite sami. Predvsem je pomembno, da si omislite ustrezno smučarsko opremo. 

Smučanje je več kot le šport. Je tudi druženje in odlična sprostitev.
Smučanje je več kot le šport. Je tudi druženje in odlična sprostitev. FOTO: Arhiv proizvajalca

Elan in Intersport sta tudi letos združila moči in za vas pripravila odlično ponudbo za smučanje z užitkom. 

Zdaj veste, kje je doma najboljša smučarska oprema, vi pa poskrbite, da bo bodo užitki na belih strminah resnično neprecenljivi.

SODELUJTE V NAGRADNI IGRI IN OSVOJITE SUPER NAGRADE!

Izpolnite prijavnico in se potegujte za eno od sanjskih Elanovih nagrad:

► 4 x smuči Elan

► 7-dnevni najem apartmaja v Kranjski Gori

► šolo smučanja Intersport Bernik

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470