Moskisvet.com
Raztegovanje na delovnem mestu

Fit

Tako dela jogo nekdanja Beckhamova trenerka

L.P.
18. 05. 2018 13.20
0

Če sediš za pisalno mizo dolge ure, si lahko od tega močno utrujen. Ko začutiš, da izgubljaš koncentracijo, si je vredno vzeti nekaj minut zase. Zapreti oči, globoko vdihniti in s telesom izvesti nekaj vaj, ki te bodo razmigale in ti ponovno dale energijo za delo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Shona Vertue, nekdanja osebna trenerka Davida Beckhama in ustanoviteljica metode Verthue je razvila osem korakov joge na delovnem mestu ("desk yoga").

Namen tovrstne joge je po besedah, ki so zapisane na blogu Vertue, znebiti se vaših bolečin, vezanih na položaj, ki ga zavzemate za pisalno mizo. Pri tem pa povečati moč možganov in povečati sposobnost osredotočenosti.

Vertue pravi, da naj bi mnoge študije pokazale, da smo utrujeni po 45 minutah dela in potrebujemo odmor. Medtem ko lahko redno obiskovanje telovadnice močno pripomore k vašemu počutju, pa nima vsak časa da bi to redno prakticiral.

Zato ti lahko joga na delovnem mestu močno koristi.

Predstavljamo ti osem korakov tovrstne joge, ki jo je ustvarila Vertue.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi korak

Vertue pravi, da najprej zapreš oči in trikrat globoko vdihneš. Vzemi si tri sekunde za vdih in tri sekunde za izdih.

"Dihanje je zelo tesno povezano s stanjem živčnega sistema, zato ohranjanje mirnega in ritmičnega dihanja lahko pripomore k sprostitvi telesa ob prebujanju uma," je dejala.

Drugi korak

Ko imaš zaprte oči, obrni glavo na levo stran. Istočasno dvigni prsni koš in desno ramo obrni stran od telesa. Ta postopek ponovi še na drugi strani telesa.

Tretji korak

Skleni prste na rokah in položi roki za glavo. Medtem dvigni sredino prsnega koša, pri tem pa pazi, da ne spustiš glave preveč nazaj.

Četrti korak

Svojo desno roko postavi na zunanji del levega stegna. V tem položaju dvigni levo roko in glavo obrni v levo. Nato pa nagni svoje telo na desno stran. Ponovi ta postopek na drugi strani.

Peti korak

Peti korak vključuje preproste sedeče zasuke na obeh straneh. Pomembno je, da pri tem obdržiš dvignjen prsni koš.

Šesti korak

Ne glede na to, kako čudno se sliši, je naslednji element zehanje.

"To je res dobro za vas," pojasnjuje Vertue. "Možgani se ob tem spočijejo. Ko zehate, dejansko spodbujate nevronsko področje možganov, ki ima pomembno vlogo pri zavesti, opozorilih in sproščanju."

Sedmi korak

Ponovno skleni prste na rokah skupaj in jih iztegni proti stropu.

Osmi korak

Zavrti gležnje in pomigaj s prsti. Po mnenju Vertue to pomaga pri kroženju krvi v nogah, hkati pa tudi poveča raven tvoje celotne energije v telesu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497