Moskisvet.com
moški z izklesanimi trebušnimi mišicami

Fit

So vaje za trebuh dovolj?

S.C.
22. 09. 2018 08.56
0

Močni bicepsi in viden 'six-pack' so nekaj, po čemer hrepeni večina moških. Nekateri imajo že predispozicije take, da jim je cilj lažje dosegljiv, drugi se moramo bolj potruditi. Tukaj je nekaj napotkov, kako vam lahko uspe!

Se ure in ure potite v telovadnici, redno izvajate vaje za trebuh, jeste po predpisih in uživate prehranske dodatke, trebušnih mišic pa ni od nikoder? Zagotovo se sprašujete, kaj je razlog, da nikakor ne morete izklesati svojega trebuha. Preverite, v čem je vaša težava!

PREBERITE: 30-minutni trening, ki zažiga!

Se ure in ure potite v telovadnici, jeste po predpisih in uživate prehranske dodatke, trebušnih mišic pa ni od nikoder? Zagotovo se sprašujete, kaj je razlog, da nikakor ne morete izklesati svojega trebuščka. Preverite, v čem je vaša težava!

moški z izklesanimi trebušnimi mišicami
moški z izklesanimi trebušnimi mišicami FOTO: iStockphoto
Imate premalo mišične mase

Prvi razlog, zakaj nimate poudarjenih trebušnih mišic, je zagotovo splošno pomanjkanje mišične mase. Tudi če nimate težav s čezmerno težo, je v vašem telesu preveč maščobe, ki prekriva mišice, zaradi česar je nemogoče, da bi se te videle. Treba je torej delati na kurjenju maščob in pridobivanju mišične mase, za kar obstajajo posebej prilagojene vaje in prehrana.

Tega preprosto nimate v genih

Se vam dogaja, da se držite vseh možnih predpisov, izvajate ustrezne vaje, vaše trebušne mišice pa so komaj opazne? Razlog se po vsej verjetnosti skriva v genih. Nekateri ljudje so preprosto nagnjeni h kopičenju maščobe le okoli trebuha in tudi v primeru, da shujšajo v roke in noge do kosti, se trebuha ne morejo znebiti. Tudi pri takšnih težavah obstaja določena vrsta vaj, ki vsaj do neke mere pomagajo pri lepšem izgledu trebuha.

PREBERITE: Popoln trening za meča

Ne pijete dovolj vode

V današnjem času se nam zaradi prevelike količine hitre in predelane prehrane v telesu zadržuje preveč vode. Ravno zaradi visoke vsebnosti natrija v prehrani strokovnjaki priporočajo uživanje vsaj dveh litrov vode na dan, saj boste tako odplaknili odvečne snovi iz telesa. Poskusite torej vsak dan popiti čim več vode in se izogibati preslani hrani in že v nekaj dneh boste opazili razliko.

Primanjkuje vam spanja

Današnji tempo nam skoraj ne dopušča osem ur spanja dnevno, kot je priporočljivo. Poleg preveč obveznosti se velikokrat zgodi, da pridete zaradi kakšne zabave domov sredi noči, vstati pa je treba zelo zgodaj. Pomanjkanje spanja pa dokazano vpliva na kopičenje maščobe v telesu, zaradi česar so tudi vaše trebušne mišice manj vidne. Odpravite se vsak dan v posteljo malo prej, kar bo zagotovo pozitivno vplivalo tudi na vaše razpoloženje, poleg tega pa boste bolj produktivni.

Potrebujete več ogljikovih hidratov

Dejstvo je, da telo, tako moško kot žensko, potrebuje zadostno količino ogljikovih hidratov, ki nam dajo dovolj energije. Tu je poudarek na zadostno, kajti znano je, da so v večini primerov ravno ogljikovi hidrati krivi za kopičenje odvečnih kilogramov, če jih zaužijemo preveč. Res pa je tudi, da povprečen moški potrebuje več ogljikovih hidratov kot ženska, seveda nepredelanih. Poskrbite, da bo na vašem jedilniku čim več polnozrnatih žitaric, sadja in zelenjave.

PREBERITE: Koliko energije dejansko rabi vaše telo?

točenje piva
točenje piva FOTO: iStockphoto

Preveč ste osredotočeni le na mišice trebuha

Večina moških je prepričanih, da je izklesanost trebušnih mišic najbolj pomembna, zato večino treninga namenjajo ravno njim. Na žalost pa takšen način treninga ne prinese želenih rezultatov. Pomembno je, da delate vaje za stabilizacijo in krepite mišice celega telesa. Tudi pogled na lepo oblikovano telo v celoti je veliko lepši, kot če je izpostavljena le določena skupina mišic.

Preveč popivate

Se vam velikokrat zgodi, da se dobite s prijatelji na pijači in se ta srečanja zavlečejo pozno v noč? Ali pa si po treningu privoščite mimogrede še kakšno pivo? S tem si delate veliko škode, saj alkohol močno zavira kurjenje maščob. Metabolizem se namreč upočasni, preveč alkohola pa spodbuja kopičenje maščob ravno okoli trebuha. Kakšno pivo tu pa tam sicer ne povzroči nobene drame, pazite le, da vam ne pride v navado.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479