Moskisvet.com
Penis

Fit

Pet navad za zdravje med nogami

Moškisvet.com
02. 12. 2016 08.42
16

Če želite, da vam vaš spolni organ dolga leta dobro služi, morate že zdaj dobro skrbeti zanj. Preverite, kako ravnati in katere navade opustiti, če želite zdrav in uporaben penis.

Penis in vnetje glavice penisa
Penis in vnetje glavice penisa FOTO: iStockphoto
1. Opustite kajenje in alkohol

Številne raziskave kažejo, da je lahko za težave z doseganjem erekcije krivo prekomerno kajenje in uživanje alkohola. Kajenje lahko namreč poškoduje krvne žilice moškega spolnega organa, ki sodelujejo pri doseganju in vzdrževanju erekcije. Še več – kajenje lahko načne celo tkivo moškega penisa, trdijo raziskovalci. ''Ker kajenje poleg krvnih žil poškoduje še tkivo spolnega uda, je posledično tkivo penisa manj elastično ter raztegljivo,'' pojasnjuje zdravnik dr. Irwin Goldstein in dodaja, da je tako lahko spolni organ kadilca videti nekoliko manjši kot spolni ud nekadilca.

2. Gibajte se

Dr. Goldstein pravi tudi, da je po neki raziskavi sodeč za zdravje moškega spolnega uda še kako pomembna tudi redna telesna aktivnost. Raziskovalci, ki so se lotili preučevanja, ali redno gibanje kakor koli vpliva na zdravje penisa, so namreč ugotovili, da so tisti prostovoljci, ki so vsak dan prehodili nekaj kilometrov, imeli kar pol manj možnosti za težave z erekcijo kot tisti, ki se niso gibali. Še bolje kot hoja pa je zmeren tek, kolesarjenje, dvigovanje uteži ali kakršna koli druga oblika telesne aktivnosti, dodaja dr. Goldstein.

3. Izogibajte se stresu

Tudi stres, tesnoba, potrtost so lahko krivci za težave z erekcijo, ki jo pravzaprav uravnava osrednje živčevje. Dražljaji namreč iz možganov potujejo v spodnji del hrbtenjače in potem naprej v moški spolni ud, dotok krvi vanj se poveča in posledično penis otrdi. Ker igrajo torej možgani in osrednje živčevje pomembno vlogo pri doseganju erekcije, lahko veliki psihični ali čustveni napori in pretresi, kot so tesnoba, potrtost, stres, privedejo do težav v delovanju vašega penisa. Zato se, kolikor se le da, izogibajte stresnim situacijam ali pa stres, ki ste mu izpostavljeni, nekako izničite s športom, aromaterapijo, masažo, meditacijo, branjem priljubljene knjige in podobno.

Penis
Penis FOTO: iStockphoto

4. Poskrbite za dovolj spanja

Sliši se sila nenavadno, a menda erekcija, ki jo moški doživi ponoči, pomembno pripomore k zdravju in dobremu delovanju moškega spolnega organa. Tako vsaj trdi skupina strokovnjakov, kajti s tem, ko je ponoči penis v pokončnem stanju, naj bi se pravzaprav krepil, kajti po njem se pretaka večja količina s kisikom bogate krvi. ''Teoretično bi lahko rekli, da daljša kot je ta nočna nezavedna erekcija, bolj elastično postaja tkivo penisa. To pa bi lahko pomagalo pri tem, da vam bo vaš spolni ud dobro služil še dolga leta,'' pojasnjuje dr. Goldstein.

5. Pazite na telesno težo in na to, kaj jeste

Mastna in preslana hrana lahko vodita v povišan krvni tlak ter bolezni srca in ožilja ter povečujeta tudi tveganje za nastanek sladkorne bolezni. To pa lahko pusti posledice tudi na vašem spolnem organu. Sladkorna bolezen namreč povzroča okvare živčevja in posledično lahko ima sladkorni bolnik tudi težave z erekcijo. Po drugi strani pa mu lahko preglavice povzroči tudi jemanje nekaterih zdravil za zniževanje krvnega tlaka, krvnih maščob in tudi za zdravljenje srčnih obolenj.

moški in hrana
moški in hrana FOTO: Thinkstock

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376