Moskisvet.com
Težave v postelji.

Fit

Ne boste verjeli, kaj vse lahko ubije željo po seksu

S.C.
16. 09. 2016 15.12
6

Na libido oziroma spolno poželenje vpliva vrsta dejavnikov, nekateri pozitivno, drugi negativno. Večina meni, da je predvsem stresen vsakdanjik tisti, zaradi katerega številni vse pogosteje spolno življenje postavljajo na stranski tir oziroma želje po seksu preprosto ne občutijo, a je v resnici krivcev veliko več. Presenečeni boste, kaj vse ubija željo po seksu.

Odvečni kilogrami

Čeprav zadnje raziskave dokazujejo, da moški z nekaj odvečnimi kilogrami dlje zdržijo v seksu od tistih vitkejših, je v resnici debelost eden najpogostejših ubijalcev libida. Ljudje s prekomerno težo so namreč zaradi pomanjkanja samozavesti veliko bolj negotovi, saj živijo v strahu, da so v spolnem smislu neprivlačni. Gre torej za psihološki vpliv, ki je logično poguben za posteljne užitke in lahko vodi celo v depresijo.

Vonj

Predvsem moški naj bi imeli težave z neprijetnim vonjem. Pa ne v smislu, da sami ’zaudarjajo’, temveč jih preprosto mine želja do seksa, če se v zraku vijejo neprijetne vonjave, čeprav je deklina pred njimi vroča in napol gola. Ja, vonj je lahko afrodiziak, a če ni pravi, deluje ravno nasprotno.

Seks
Seks FOTO: iStockphoto

Zdravila

Različna zdravila imajo različne vplive na človeško telo. Vsako, še tako učinkovito zdravilo proti najrazličnejšim zdravstvenim tegobam ima določene negativne učinke, med drugim jih je kar nekaj znanih ubijalcev libida. Kot pravijo izsledki neke raziskave, naj bi predvsem zdravila, ki blažijo simptome gripe in prehlada, negativno vplivala tako na željo po seksu kot potenco. Podobne učinke naj bi imela tudi zdravila za srce in krvni pritisk ter antidepresivi.

Pomanjkanje železa

Kadar organizmu primanjkuje železa, pride do slabosti in drastičnega padca energije, kar privede tudi do izgube želje po seksu. To se sicer pogosteje pojavlja pri nežnejšem spolu, in sicer zaradi menstruacije, ki pospeši izgubo železa, a lahko ’prizadene’ tudi moške.

Nova služba …

Menjava službe, selitev in podobne okoliščine, ki drastično vplivajo na življenje posameznika, imajo ogromen vpliv na spolno življenje, v večini primerov žal negativen. S to težavo se srečujejo predvsem moški, predpostavlja pa se, da bi imel pri tem glavno vlogo hormon stresa.

Moka in sladkor

Obstaja nekaj raziskav, ki dokazujejo, da redno uživanje izdelkov iz bele moke negativno vpliva na libido, podobno je tudi pri živilih, bogatih s sladkorjem. Je pa učinek enak tako pri ženskah kot tudi pri moških.

’Pripravki’ za povečanje libida

Ironično, toda resnično. Ameriški raziskovalci so potrdili, da imajo številni izdelki, namenjeni povečevanju libida, pravzaprav ravno nasproten učinek. Vsebovali naj bi namreč sestavine, ki ne samo, da ubijajo željo po seksu, ampak dolgoročno škodujejo našemu zdravju.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492