Moskisvet.com
Podvodni hokej - Eden izmed bolj hecnih ekstremnih športov je podvodni hokej, ki ima kar nekaj privržencev oziroma klubov tudi v Sloveniji. Podvodni hokej se igra z snorkling opremo, torej masko in dihalko, ter kratko palico in ploščkom, ki drsi po dnu bazena. Šport zahteva ekstremno kapaciteto pljuč, saj mora igralec, ko mu zmanjka zraka, ponj na površino. Medtem lahko nasprotnik nemoteno vodi plošček proti golu.

Fit

Ekstremni športi le za najbolj drzne

Moškisvet.com
01. 09. 2017 15.39
0

Ekstremnih športov se lotevajo le najbolj drzni in nori posamezniki, ki uživajo v tem, da hodijo po robu in s tem izzivajo usodo.

Tudi Slovenija premore kar nekaj ekstremnih športnikov. Na seznam se zagotovo lahko uvrstijo ultramaratonec Dušan Mravlje, maratonski plavalec Martin Strel, in vsaj dvajset svetovno znanih alpinistov, med katerimi je žal že veliko pokojnih. Davo Karničar je smučal z najvišje gore sveta, Miran Stanovnik pa tekmuje na najtežjem reliju na svetu.
Za nekatere pa ekstremni športi niso nič nevsakdanjega, za te je že vsak vrhunski športnik, ki s svojimi dosežki izstopa iz povprečja, ekstremist. Najbolj drznih športov je veliko, nekateri so priznanih, drugi bolj čudaški, ki Slovenije morda še niso osvojili. Nekaj takih najbolj norih, ki navdušujejo ekstremiste po vsem svetu, smo zbrali v pričujoči galeriji.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470