Moskisvet.com
Natreniran par

Zdravje

Da v postelji ne boste zatajili!

S.C.
02. 09. 2016 09.23
1

Vsaka oblika rekreacije je dobra za splošno zdravje, obstajajo pa tudi načini vadbe, ki jih strokovnjaki še posebej priporočajo za izboljšanje seksualnega življenja. Namesto da se zanašate na modro tabletko, pojdite raje v telovadnico.

Vaje za moč

Tu so zajeti treningu v fitnesu, dvigovanje uteži pa tudi povsem običajne sklece in trebušnjaki, ki jih lahko izvajate doma. Poleg tega, da si boste z njimi izoblikovali telo, boste tudi povečali raven testosterona v krvi. Ravno testosteron pa je tisti hormon, ki ima ključno vlogo v seksualnem življenju moškega. Raziskave so pokazale, da že kratka, a intenzivna vadba, kot je recimo dvigovanje uteži, pozitivno vpliva na dvig testosterona. Poleg izoblikovanih mišic in večjega libida boste v postelji opazili tudi boljšo vzdržljivost ter moč, ki vam bo pri nekaterih položajih še kako prav prišla, recimo ko bosta seksala stoje in jo boste držali v naročju.

moški ženska
moški ženska FOTO: iStockphoto

Vaje za gibčnost

Najbolj idealna vadba za izboljšanje gibljivosti mišic je vsekakor joga. Nikar ne imejte predsodkov, češ da je to vadba za nežnejši spol. Naj vam namignemo, da vam bo joga pomagala tako izboljšati gibčnost, ki je zelo dobrodošla pri nekoliko bolj nenavadnih položajih, kot tudi moč, vzdržljivost, dihanje, koncentracijo in ravnotežje. Tako boste v postelji pravi multipraktik in vam noben položaj ne bo predstavljal ovire, hkrati pa boste lažje nadzirali ejakulacijo. Jogo seveda lahko izvajate doma, a ker je zelo pomembno, da jo izvajate pravilno, malce pobrskajte po spletu, kjer boste našli malo morje videov s pravilnim prikazom vaj.

Aerobni trening

Več raziskav je potrdilo, da z lahko redno aerobno aktivnostjo, kot je recimo tek, hitra hoja ali kolesarjenje, kar za 30 odstotkov zmanjšate tveganje za pojav erektilne disfunkcije oziroma težav z erekcijo, predvsem pri moških, starejših od 50 let. Aerobna vadba namreč pozitivno vpliva na srce, krvožilni sistem ter posledično na boljšo prekrvavitev, seveda tudi 'tam spodaj', hkrati pa se izločajo tudi endorfini, zaradi česar boste bolj sproščeni, kar vam pri seksu pride še kako prav. Dovolj je že 5 kilometrov hitre hoje trikrat do štirikrat tedensko.

Plavanje

Ste vedeli, da je seksualno življenje tako moških kot žensk pri šestdesetih letih, ki redno plavajo, takšno, kot bi jih imeli štirideset? Plavanje namreč izboljšuje vzdržljivost ter razvija skladnost mišic, kar je pri seksu še kako pomembno. Poleg vzdržljivosti in moči pa si boste s plavanjem okrepili tudi samozavest, posledično pa se vam bo povečal libido.

Telovadba, maščobe in ogljikovi hidrati
Telovadba, maščobe in ogljikovi hidrati FOTO: iStockphoto

Keglove vaje

Zagotovo ste mislili, da so Keglove vaje namenjene izključno ženskam. Pa ni čisto tako! Tudi moškim še kako pomagajo, predvsem pri vzdržljivosti. Če boste namreč natrenirali mišice, s katerimi lahko zadržujete urin, boste lahko kontrolirali tudi ejakulacijo. Mišice stiskajte deset sekund, nato naj bodo deset sekund sproščene, vajo pa ponavljajte, dokler se ne utrudite. Prednost Keglovih vaj je v tem, da jih lahko izvajate kjerkoli in kadarkoli, njihov učinek pa boste zelo hitro občutili tako vi kot tudi vaša partnerica in zagotovo boste veliko bolj zadovoljni s svojim seksualnim življenjem.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497