Moskisvet.com
Adrenalinski športi

Fit

Coasteering in skywalking: za adrenalinske navdušence

U.K.
23. 08. 2018 14.19
0

Adrenalinski dopusti so čedalje bolj popularni, saj vse več ljudi išče nekaj novega in vznemerljivega. 

In morda sta za vas prav coasteering in skywalking. Čeprav ne ena ne druga aktivnost nista za tiste s težavami s srcem. Coasteering je namreč nastal iz kanjoninga, le da se vse skupaj dogaja na morju in skalnih stenah. Ni nenavadno, da je šport nastal v Veliki Britaniji, kjer imajo dovolj pečin za tovrstne adrenalinske navdušence. Coasteering v bistvu pomeni, da se oseba premika ob obali, navadno peš, tu in tam pa tudi v vodi. Cilj je, da doseže čim bolj nedosegljive točke ob morju. Seveda moramo biti pri tovrstnih aktivnostih zelo previdni, saj je lahko padec v morje in na skale tudi smrtonosen. Ker coasteering vključuje tudi skoke v vodo, moramo biti popolnoma prepričani o globini vode in ne smemo pozabiti, da se ta zaradi plime in oseke lahko spreminja.   

Coasteering je čedalje bolj popularen.
Coasteering je čedalje bolj popularen. FOTO: iStock


Skywalking pa nikakor ni za osebe, ki se bojijo višine. Skywalk namreč pomeni, da oseba hodi po raku, pravzaprav po površinah, ki so prozorne. V bistvu je skywalking precej bolj varen kot coasteering, a je vsaj za tiste, ki se bojimo višine precej bolj grozljiv. Skywalking ponujajo številna visoko ležeča smučišča in turistične točke. To adrenalinsko izkušnjo recimo ponuja Mont Blanc, kjer so postavili steklen most. Podoben obstaja tudi v Arizoni, če bi se recimo raje odpravili čez lužo.  

Aguille du Midi ponuja enega najbolj veličastnih in grozljivih izkušenj.
Aguille du Midi ponuja enega najbolj veličastnih in grozljivih izkušenj. FOTO: iStock

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470