Moskisvet.com
sklece - 3

Fit

10-minutni trening, ki ga lahko opravite vedno in povsod

N.J.
19. 03. 2019 09.11
2

Včasih se zdi v natrpanem urniku poiskati čas za vadbo prava 'misija nemogoče'. Pred vami je kratek trening, ki ga lahko opravite kadarkoli v dnevu in kjerkoli, tudi če ste na počitnicah ali službeni poti.

Tekajte čim hitreje, vendar pazite na vzravnano držo.
Tekajte čim hitreje, vendar pazite na vzravnano držo. FOTO: Shutterstock

Vse skupaj vam bo vzelo le 10 minut, telo pa vam bo hvaležno.

Tek na mestu

Eno minuto tecite na mestu (skipping). Prvih 30 sekund se s petami brcajte v zadnjico, zadnjih 30 sekund pa se s koleni poskušajte dotakniti iztegnjenih dlani. Tekajte čim hitreje, vendar pazite na vzravnano držo.

Vojaški počepi

Pojdite v počep, iztegnite noge, jih zopet pokrčite, iztegnite roke in sonožno skočite v zrak. Napravite 12 ponovitev.

Dvigovanje bokov

Ulezite se na bok. Dvignite se na komolec, tako da bodo vaši gležnji, kolena, boki in ramena poravnani. Prosto roko iztegnite nad glavo in to pozicijo zadržite 30 sekund. Zamenjajte stran in ponovite vajo.

Zadržite 60 sekund.
Zadržite 60 sekund. FOTO: iStock

Dvigovanje zadnjice

Stojte vzravnano. Prepognite se, z rokami se oprite ob tla čim bližje vašim stopalom. Hrbet imejte izravnan, z rokami pa se počasi pomikajte, dokler ne dosežete položaja za sklece. Nato se z rokami ponovno pomaknite v prvotni položaj in se izravnajte. Vajo ponovite 12-krat.

Izpadni koraki

Stojte vzravnano, dlani oprite ob boke in napravite korak naprej. Kolikor mogoče daleč, vendar tako, da vaše koleno ne sega preko vašega stopala. Ko ste v tej poziciji, v skoku zamenjajte nogi – tista, ki je bila zadaj, gre naprej in obratno. Napravite 15 ponovitev.

Plank: to je resnica o priljubljeni vaji
Preberi še
Plank: to je resnica o priljubljeni vaji

Plank

Oprite se na prste na nogah, ki sta v širini bokov in telo dvignite na komolce (lahko tudi na dlani iztegnjenih rok), ki so pravokotno poravnani z rameni. Telo naj bo v ravni liniji, pogled usmerite v tla. Zadržite 60 sekund.

Vse skupaj vam bo vzelo le 10 minut, telo pa vam bo hvaležno.
Vse skupaj vam bo vzelo le 10 minut, telo pa vam bo hvaležno. FOTO:

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 417