Moskisvet.com
moški

Zanimivo

Kdo je 'dražji' – ženske ali moški?!

N.J., STA
28. 01. 2015 08.18
5

Evropejci vse bolj cenijo pozitivne učinke razvajanja, vendar – malce nepričakovano – je za moške bolj verjetno, da bodo za svoja lastna veselja zapravili več. Tako kažejo zadnje študije.

Letalo
Letalo FOTO: Profimedia

Pravzaprav skoraj eden od petih moških zapravi več kot 100 evrov za razvedrilo, medtem ko je podobno zapravljiva le ena od desetih žensk, je pokazala raziskava, ki jo je opravilo podjetje Matercard. Raziskava je še pokazala, da se moški razvajajo tako pogosto kot ženske, oboji pa se večinoma razvajajo več kot enkrat na mesec. Kljub temu pa so moški tisti, ki jih razveselijo večja darila: medtem ko si 24 odstotkov moških privošči dražje počitnice, zabavo in tehnološke igrače, je takih le 13 odstotkov žensk.

Očitno stvari, ki so v zadovoljstvo moškim, presegajo stroške tipično ženskih užitkov, kot so kozmetika, revije, čokolada in torte, sklepajo avtorji raziskave.

Shiatsu masaža
Shiatsu masaža FOTO: Thinkstock

Ženskam ni treba veliko zapraviti ...

Kljub temu, da so moški veliki zapravljivci, pa se zdi avtorjem raziskave zanimivo, da so ženske tiste, ki so zares zaobjele pomen razvajanja za izboljšanje razpoloženja. Le eden izmed treh vprašanih moških je napreč odgovoril, da si privošči stvari, ki ga razveselijo, medtem ko je taka več kot polovica žensk. To kaže na to, da ženske drobna razvedrila bolj razveseljujejo, čeprav zanje zapravijo manj denarja.

Raziskava po besedah predsednika družbe, ki je opravila raziskavo, Javierja Pereza dokazuje, da drobna razvedrila, ne glede na vrednost, vnašajo veselje v vsakdan, kar mnogi potrebujemo v dolgih zimskih mesecih. Pomirjujoče je, da ljudi kljub negotovim ekonomskim razmeram ni strah občasno investirati v sebe, je dejal.

Študija je razkrila tudi nekaj vpogledov v to, kako se naš pristop k užitkarstvu razlikuje od države do države. Slaba vest potem, ko si kaj privoščijo, je bolj verjetna pri Švedih kot pri Rusih in Turkih, ki jih krivda najmanj grize, so zapisali v sporočilu za javnost.

V raziskavi, ki jo je družba Mastercard oktobra lani izvedla v 17 državah v Evropi, je sodelovalo 15.129 potrošnikov.
 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376