Moskisvet.com
Znanstveniki so s programsko opremo manipulirali z gensko sestavo pivskega kvasa –spojili so gene začimb mete in bazilike ter dva iz običajnega kvasa.

Zanimivo

Zdaj še pivo ne bo več to, kar je bilo!

STA
26. 03. 2018 09.39
1

Znanstveniki zvarili pivo brez hmelja, a z njegovim okusom.

Ameriški znanstveniki s kalifornijske univerze Berkeley so našli način, kako proizvesti pivo z značilnim okusom hmelja, ne da bi dejansko uporabili to rastlino.

Hmelj sicer za svojo rast potrebuje velike količine vode, obenem pa je tudi draga. Znanstveniki, ki so študijo objavili v dnevniku nature Communication, zdaj menijo, da bo novo odkritje zmanjšalo odvisnost pivovarske industrije od hmelja.

Znanstveniki so s programsko opremo manipulirali z gensko sestavo pivskega kvasa –spojili so gene začimb mete in bazilike ter dva iz običajnega kvasa. Proces se je izkazal za uspešnega, saj je nastal okus, ki ga pivu med procesom varjenja običajno doda hmelj.

Rezultati so celo tako prepričljivi, da so zaposleni v bližnji pivovarni na pokušini novega piva dejali, da ima ta bolj intenziven okus kot običajno pivo.

Znanstveniki so s programsko opremo manipulirali z gensko sestavo pivskega kvasa –spojili so gene začimb mete in bazilike ter dva iz običajnega kvasa.
Znanstveniki so s programsko opremo manipulirali z gensko sestavo pivskega kvasa –spojili so gene začimb mete in bazilike ter dva iz običajnega kvasa. FOTO: iStock

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497