Moskisvet.com
zaklad

Zanimivo

Zaslužila sta 10 milijonov - s sprehodom!

STA/N.J.
03. 03. 2014 08.29
4

Ameriški par je med sprehodom s psom po svojem posestvu naletel na izjemno dragoceno najdbo - pod zemljo sta našla zakopane pločevinke s starimi kovanci, katerih vrednost naj bi presegala deset milijonov dolarjev. Šlo naj bi za najvrednejši zaklad, kar so ga kdajkoli odkrili v ZDA.

Par, ki želi ostati neimenovan, je med sprehodom po poti, po kateri se sprehajata že leta, opazil delno zakopano pločevinko, ki je štrlela iz tal. Med kopanjem sta jih našla še sedem. V njih je bilo vsega skupaj več kot 1400 zlatih kovancev, ki segajo v drugo polovico 19. stoletja.

Po mnenju podjetja Kagin's, ki se ukvarja s starimi kovanci, gre za najvrednejšo tovrstno najdbo v ZDA. "Ta družina je dobesedno našla lonec zlata na koncu mavrice," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal prvi mož podjetja Donald Kagin, ki svetuje paru.

Najdba je postala poznana kot zaklad s Saddle Ridgea, kakor se imenuje posestvo para na območju Kalifornije, ki je znano po zakopanih zakladih iz obdobja zlate mrzlice v 19. stoletju.
Par namerava kovance po poročanju britanskega BBC prodati na Amazonu. "Najine finance nama ne bodo več narekovale toliko vsakodnevnih odločitev. Odgovor na najine težave nama je vsa ta leta ležal pod nogami. Naj vam se ne bo odveč skloniti in preveriti zarjavele pločevinke," svetujeta.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470