Moskisvet.com
Zaljubljen par - 5

Zanimivo

Zakaj se poljubljamo z zaprtimi očmi?

N. K.
07. 03. 2018 08.05
4

Poljub z zaprtimi očmi je najbolj romantičen in najbolj strasten. Mnogi mislijo, da je tako, ker najlepših stvari v življenju ne moremo videti z očmi, ampak jih lahko le občutimo s srcem. No, strokovnjaki trdijo, da so za to krivi naši možgani.

Ko se pripravljamo na poljub, imajo možgani težavo procesiranja vseh teh lepih občutkov, ki sodijo zraven, če morajo zraven še analizirati tudi to, kar vidimo. Tako trdijo psihologi z londonske univerze.

PREBERITE: To morate početi, če želite obuditi ljubezen!

Takšne zaključke so strnili brez opazovanja parov, ki so se poljubljali. Namesto tega so od vprašanih zahtevali, da rešujejo vizualne teste, medtem pa so merili njihov odziv na dotik.

Rezultati so pokazali, da vizualno polje prevzame primarno funkcijo nad telesnim odgovorom na dotik. To pomeni, da bi imeli ljudje težave pri poljubljanju, če bi to počeli z odprtimi očmi, ker bi možgani to težko procesirali.

PREBERITE: Tega o poljubih niste vedeli!

''Če se preveč osredotočimo na stvari, ki jih opazujemo, to zmanjšuje učinkovitost drugih čutov. To pojasnjuje dejstvo, zakaj zapremo oči, ko se želimo osredotočiti na nekaj drugega. Na takšen način dopuščamo možganom več mentalnih virov, ki jim pomagajo, da se osredotočijo na druge vidike določene izkušnje,'' trdijo raziskovalci.

Poljub
Poljub FOTO: Thinkstock

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497