Moskisvet.com
Video IS

Zanimivo

Posnetek usmrtitve razburja javnost

N.J.
23. 05. 2016 10.43
14

Samooklicana Islamska država za lastno propagando že od samega začetka uporablja sporne in običajno skrajno grozljive prijeme. V enem zadnjih videoposnetkov so znova zlorabili otroke za promocijo svojega barbarskega ustroja.

Video IS
Video IS FOTO: YouTube

Na posnetku, ki nosi naslov 'Po stopinjah mojega očeta', je videti otroka, ki se urita z orožjem in ju učijo verskega fanatizma. Posnetek, namenjen predvsem sejanju strahu med Francozi, prikazuje, kako dečka ubijeta dva ujetnika, ki klečita z glavami, sklonjenimi naprej. Mladeniča naj bi moška, kot prikazuje 14-minutni posnetek, na koncu ustrelila v glavo, čeprav je videti, da gre za močno obdelan posnetek, tako da je težko z gotovostjo trditi, ali sta res izvedla eksekucijo ali je šlo le za zmontiran prispevek, katerega namen je strašiti.

ISIS trdi, da gre za pristen posnetek, in da sta bila moška, ki sta na posnetku umrla, vohun in še en sirski vojak. V nekaj drugih prizorih je videti, kako otroka merita v tarče, kjer imata postavljene fotografije Vladimirja Putina, Francoisa Hollanda in Baracka Obame.

Posnetek je eden zadnjih stvaritev teroristične organizacije in služi kot preusmeritev pozornosti ob številnih porazih, ki jih doživljajo v zadnjem obdobju na bojiščih. Izgubili so že precejšen del nekoč osvojenega ozemlja, zračne sile ZDA, Francije, Velike Britanije in Rusije pa so jim povzročile že ogromno škode. Napadi na samooklicano Islamsko državo se sicer nadaljujejo.

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497