Moskisvet.com
Vojak lizal tla

Zanimivo

Posnetki izzvali ogorčenje javnosti!

N.J.
23. 01. 2015 08.04
17

... stranišče. Da bi se izkazal pred nadrejenim na težavnem usposabljanju, je moral kandidat za vojaka lizati stranišče, da bi dokazal, da je izpolnil zahtevane visoke standarde čistoče. Posnetki, ki so pristali na spletu, so izzvali ogorčenje javnosti.

Vojak lizal tla - 2
Vojak lizal tla - 2 FOTO: YouTube

Kitajski vodnik Cai Peng naj bi ponorel, ker vod novih rekrutov ni čistil stranišč in kopalnice, kot bi moral. Nato je doživel šok, ko je eden izmed njih nenadoma legel na tla in jih začel lizati, tudi stranišče 'na štrbunk'.

Vodnik Peng jim je ukazal počistiti sobo in kopalnico, vključno s porcelanastim 'štrbunk' straniščem. Morali naj bi zagotoviti, da ne bo niti pikice umazanije, ko se vrne, a ob njegovi vrnitvi še vedno ni bil zadovoljen, češ da ni po njegovih standardih. Vpil je na rekrute in začel navajati kazen, ki jih čaka, ko je eden izmed njih nenadoma spregovoril. »Oprostite, gospod, ne strinjam se z vami in rad bi dokazal,« naj bi rekel Ho Liao. Pokleknil je na tla in z jezikom drsel po tleh, tudi po stranišču, ki ga sicer uporablja nemalo število vojakov.

Vojak lizal tla - 1
Vojak lizal tla - 1 FOTO: YouTube

Odšel je še v sobo in tudi tam lizal tla, nato pa se dvignil, stopil korak nazaj in salutiral nadrejenemu.

Veliko Kitajcev gre skozi strogo vojaško urjenje, kjer velja stroga disciplina, poleg tega pa dajejo velik poudarek tudi na čistočo. Kader, ki usposablja rekrute na terenu in vodi usposabljanje, velja za strogega. Ho je za medije nato izjavil: »Rekel nam je, da želi, da je tako čisto, da bi lahko s tal jeli. Menili smo, da smo tako počistili, jaz pa sem želel le dokazati, da je res.« Nadrejeni dogodka ni komentiral, Vod pa je nadaljeval urjenje brez kazni.
 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376