Moskisvet.com
nad hišo kar s tankom - 3

Zanimivo

Video: Poglejte, kako so porušili hišo

S.R.
06. 05. 2012 10.57
3

Podjetje za rušenje poslopij je v mestu Kasota v ameriški zvezni državi Minnesota umetnost rušenja hiš povzdignilo na povsem novo raven. Namesto z eksplozivom ali rušilno kroglo so 150 let staro hišo porušili kar s tankom.

150 let staro hišo so sicer uničili v soboto, 28. 4., in to na zelo poseben način. Lastnika sta se namreč odločila vso zadevo malce popestriti, zato sta na pomoč poklicala podjetje Drive-A-Tank, ki običajnim smrtnikom omogoča vožnjo tanka, s katerim lahko civilisti uničijo tudi kakšen avtomobil. Družba je na rušenje pripeljala britanski oklepnik FV432.

Tudi tako se da porušiti hišo.
Tudi tako se da porušiti hišo. FOTO: YouTube

Koordinatorka dogodkov pri podjetju Drive-A-Tank MarKessa Baedke-Petersen je za medije povedala, da družba pri nenavadni zahtevi ni oklevala niti za trenutek. Za dober denar bodo z njihovimi tanki namreč uničili, kar koli vam srce poželi. V soboto se je v majhnem mestu Kasota, ki leži okoli 110 kilometrov jugozahodno od mesta Minneapolis, zbralo veliko število gledalcev, ki so populacijo majhnega mesta praktično podvojili.
MarKessa in njeni pomočniki so se po prihodu na 'prizorišče zločina' seveda prepričali, da je vse skupaj varno in po pravilih. MarKessa je razložila, da so morali klet napolniti z mokrim peskom, saj bi se več ton težak oklepnik v nasprotnem primeru ugreznil v klet. Poleg tega so morali tudi izključiti elektriko in zapreti vodovodne ventile. Ko so hišo ustrezno pripravili, je Tony Burglum, eden izmed lastnikov tanka pri podjetju Driva-A-Tank, svoj 15-tonski oklepnik zapeljal skozi staro hišo. Za popolno uničenje je hišo prevozil kar štirikrat, za kar je potreboval okoli 20 minut.
Posest, na kateri je stala 150 let stara hiša, je bila sicer pred kratkim prodana novim lastnikom, ki želijo tam zgraditi novo hišo. MarKessa je povedala, da bo njeno podjetje že v bližnji prihodnosti porušilo še eno hišo. Nekdo je namreč slišal za nedavno rušenje hiše in si je seveda zaželel, da bi tudi njegovo hišo porušili na takšen način. Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414