Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

V hipu vas postara tudi za 40 let!

N.J.
28. 07. 2015 07.57
5

Staranje je lahko precej neprijetno. Nekateri se s tem naravnim procesom soočajo povsem sproščeno, pa tudi v starost vstopijo fit, polni energije in brez večjih zdravstvenih težav. Drugi te sreče nimajo. Da bi lahko na lastni koži preizkusili, kako je, ko se postaramo, so pri podjetju Genworth izdelali neke vrste eksoskelet, ki ne pomaga, da bi lažje izvajali določene naloge, temveč nam vse skupaj oteži in prikaže, kako je, ko smo stari.

R70i Aging Experience tehnološka obleka omogoča, da stopimo v svojo prihodnost in na lastni koži izkusimo, kako je, če naenkrat slabše slišimo, vidimo, nas bolijo sklepi in nam opešajo mišice.

Naprava je izdelana tako, da ima vgrajene posebne glušnike, ki simulirajo starostno naglušnost, šumenje v ušesu (tinitus) in motnje v jezikovni dejavnosti (afazijo). Posebna očala prikažejo, kako je, če imamo glavkom, katarakto (sivo mreno), makalarno degeneracijo (degeneracijo rumene pege) in t.i. mušice v vidnem polju, drobne lise, za katere se zdi, da lebdijo v vidnem polju.
Naprava omogoča tudi, da izkusimo, kako je, ko nam slabijo mišice, in sicer od šibkejše izgube moči pa vse do močnejše izgube moči. Posebni senzorji regulirajo gibe in pridružene omejitve, s čimer uprizorijo, kako je, ko nismo več tako gibčni, ko smo omejeni v gibanju. Posebne rokavice in škornji simulirajo artritis, čevlji pa so osnovani tako, da onemogočajo stabilen korak in uporabnik lahko tako izkusi, kako je, če imamo težave z ravnotežjem. Vgrajen nastavljiv notranji mehanizem se simulira različne stopnje težav z držo. Posebna integrirana tehnologija in LED prikazovalniki razsvetlijo območja oslabitve, kar lahko vidijo tudi opazovalci.

Njen namen je mlajše spodbuditi k skrbi za telo in splošno kondicijo, da bi čim dlje ostali v dobri formi in preprečili določene težave, čeprav se vsem ni mogoče izogniti. Na ta način naj bi tudi mladi lažje razumeli starejše ljudi in njihove težave. Bi se preoblekli v 'starčka' za kakšen dan?

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 325