Moskisvet.com
V Braziliji spet ujeli kanibale - 2

Zanimivo

V Braziliji spet ujeli kanibale

U.K.
03. 05. 2012 09.43
9

Pred kratkim so v Braziliji aretirali tri ljudi, ki so umorili vsaj dve ženski, ter nato pojedli nekatere dele njunih teles, ostale dele pa so zmleli v pite in jih prodali v mestu Garanhuns.

Prav grozljivo dejstvo je, da je v Braziliji kanibalizem pogostejši kot kjer koli drugje na svetu. Trije osumljenci, ki so iz človeškega mesa delali tako imenovane empanade, so le zadnji v vrsti primerov, ki jih odkrivajo v Braziliji. Časopis Lancet je razkril, da so v slumu Olinda zabeležili vsaj 250 primerov kanibalizma. Ljudje naj bi namreč zaradi lakote pač jedli človeške ostanke, ki so jih našli med smetmi.

V srednjem veku naj bi bil kanibalizem kar pogost, še posebej v času lakote in takrat naj bi ljudje predvsem ciljali na duhovščino, saj duhovnikom navadno hrane ni primanjkovalo. O kanibalizmu so poročali tudi v tridesetih v Ukrajini, kjer je zaradi pomanjkanja hrane umrlo več milijonov ljudi. Sovjeti so namreč načrtno izstradali Ukrajino, kjer je umrlo več milijonov ljudi. Ena od zdravnic je leta 1933 pisala svoji prijateljici: "Za zdaj še nisem kanibalka, a nisem prepričana, da to ne bom postala do takrat, ko boš prejela tole pismo. Dobri ljudje so umrli prvi. Tisti, ki se niso bili pripravljeni prostituirati ali krasti, so umrli. Tisti, ki so dali hrano drugim, so umrli. Tisti, ki niso bili pripripravljeni ubijati, so umrli." Med letoma 1932 in 1933 so za kanibalizem obtožili 2205 ljudi, Sovjeti pa so celo obešali plakate, na katerih je bilo napisano, da je jesti lastne otroke barbarsko.

German Armin Meiwes
German Armin Meiwes FOTO: Reuters

Vendar so razlogi za kanibalstvo v resnici redko povezani z lakoto. Eden od osumljencev, 51-letni Jorge Beltrao, je za SBT televizijo dejal, da je žrtve umoril zato, da bi zaščitil določene ljudi, in da bi žrtve izročil v roke boga.

Pred šestnajstim stoletjem so smatrali, da ima človeško meso zdravilne lastnosti in neki duhovnik naj bi celo delal 'marmelado' iz človeške krvi. Nekako do 18. stoletja pa so kanibalizem povsod obsodili.

Kanibalizem, tudi če gre za prostovoljno žrtev, kar se je zgodilo v primeru Germana Armina Meiwesa, je že sam po sebi moralno nepojmljiv, a ima tudi grozljive fizične posledice za jedca. Čeprav seveda ni bilo opravljenih nobenih testov, pa kanibalizem lahko vodi do smrtonosnih bolezni, kot je spongiform encephalopathies, ki napade možgane. Poleg tega pa je nedavna študija pokazala, da si ljudje, ki vsakodnevno jedo rdeče meso, povečajo možnost prehitre smrti za 13 odstotkov. A šalo na stran, prav Armin je za medije dejal, da samo v Nemčiji živi vsaj 800 kanibalov.

Preberite zgodbe o ljudeh, ki so bili v kanibalizem v glavnem primorani!
 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 417