Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

Uganete, od česa je takšna?

S.R.
20. 07. 2012 15.55
4

Da je za normalno delovanje človeškega telesa nujno spiti vsaj liter in pol vode na dan, čivkajo že vrabci na strehah, v veliki vročini pa se mora ta količina tudi podvojiti. Voda je pač nujno potrebna za preživetje. Nihče pa je najverjetneje ne spije dosti več, kot jo potrebuje za normalno hidracijo. Obstaja pa tudi Britanka, ki je dobesedno zasvojena z vodo.

Sasha Kennedy se namreč požvižga na navodila o primernih količinah vode, saj je spije veliko preveč. 26-letnica iz Essexa v Angliji, sicer mamica dveh otrok, namreč trdi, da na dan spije okoli 25 litrov vode. Brez nje težko zdrži več kot eno uro, tudi ponoči. Zaradi njene nenavadne zasvojenosti je Sasha prisiljena s seboj vseskozi nositi steklenico vode. Seveda pa je zaradi ogromnih količin tekočine tudi pogosto na stranišču. Tja naj bi se odpravila tudi po 40-krat na dan.

Njena neozdravljiva žeja se je začela že pri dveh letih, ko je starše vseskozi prosila za več vode, zaradi česar sta jo kmalu odpeljala k zdravniku, ki pa jima je zagotovil, da je z njunim otrokom vse v najlepšem redu. Pri šestih letih je Sasha že spala s pol litra vode ob postelji, od odhodu v šolo pa je s seboj že nosila steklenice vode. Med odmori, ko so se drugi otroci v šoli igrali, je Sasha večino časa preživela blizu vodnjaka s pitno vodo. Do 13. leta je na dan spila že okoli 15 litrov vode, od tega samo ponoči 5 litrov.
Pri 16 letih je Sasha pustila šolo in začela delati v trgovini s čevlji, kjer so jo sodelavci hitro posadili blizu bidona z vodo. V zgodnjih 20. letih je količina vode dosegla že 20 litrov, njena zasvojenost pa je vrhunec dosegla leta 2007, ko je začela za telekomunikacijsko podjetje delati od doma in je imela stalen dostop do vode. Danes Sasha tako spije med 18 in 25 litri vode na dan, zaradi česar je zagotovo najbolj hidrirana oseba na planetu. Sasha sicer pravi, da ko dobi suha usta, nujno potrebuje požirek vode. Ljudje sicer ponavadi nikoli ne verjamejo, da lahko kdo sploh spije tako veliko količino, vse dokler je ne spoznajo. Sasha je namreč po lastnih besedah neprestano žejna, zato neprestano pije po majhnih požirkih. Seveda je to problem predvsem ponoči. Sasha pravi, da skupaj spi največ uro in 15 minut, nato pa se zbudi in mora piti, ali pa oditi na stranišče. Glede na to, da Sasha daleč presega priporočene količine tekočine v še tako vročem dnevu (toliko vode ne spijejo niti vzdržljivostni športniki), lahko rečemo, da je njene primer precej redek. Čeprav se Sasha počuti zdravo, pa zdravniki pravijo, da lahko njena zasvojenost vodi do cele vrste problemov in je lahko (sicer v redkih primerih) celo smrtonosna. Ob tako velikem vnosu tekočine se celice namreč 'napihnejo' zaradi odvečne vode. Velika večina celic se sicer s tem lahko spopada, problem pa so tiste v možganih, ki lahko zaradi zatekanja začno pritiskati ob lobanjo.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376