Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

Ženske bodo lahko ubijale

A.M.
29. 01. 2013 08.29
30

Ameriška vojska bo ženskam prvič omogočila službovanje v prvih bojnih linijah. Vojakinje se bodo kmalu borile z ramo ob rami s svojimi moškimi sodelavci.

Do danes ženske pripadnice ameriške vojske niso smele služiti v bojnih linijah pehote, tankovskih enotah in posebnih enotah. Z novo odredbo bodo postale vojakinje popolnoma enakopravne svojim moškim soborcem. Ukrep bo ženskam zagotovil 230.000 novih delovnih mest.

Ženske so do zdaj sodelovale v vojaških posegih, njihovo vlogo pa so omejili na administracijo, zračne sile, vojaško policijo in obveščevalno službo. Ameriška vojska zaposluje 1,4 milijona aktivnega osebja, od tega je 14 odstotkov žensk. V operacijah v Iraku in Afganistanu pa je do danes izgubilo življenje 130 vojakinj, 800 pa je bilo ranjenih.

Predlog je podal obrambni minister Leon Panetta. ’’To je zgodovinski korak za enakopravnost in priznanje vloge, ki jo imamo ženske. Ženske so ponosno in pogumno služile tako na mestnih ulicah Iraka kot na podeželju Afganistana.’’ je predlog pozdravila senatorka Patty Murray.

Nekatera delovna mesta se bodo odprla že z letošnjim letom, nekatere posebne enote, kot so ’Tjulnji’ in ’Delta Force’, pa bodo za prestrukturiranje potrebovale nekoliko več časa.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369