Moskisvet.com
E.T.

Zanimivo

Tono in pol težek ljubezenski stroj

U.K.
02. 08. 2012 08.12
2

E.T. je ena največjih atrakcij živalskega vrta Point Defiance Zoo & Aquarium. In ko boste pogledali video, boste videli, zakaj.

30-letni, 1.600-kilogramov težki mrož z imenom E.T. je izjemno radoveden in za obiskovalce izvaja posebne glasove. E.T.-ja lahko obiskovalci vidijo v mestu Tacoma, v zvezni državi Washington.

„Kot kaže, ga njihov smeh precej zabava,“ so dejali predstavniki živalskega vrta. V divjini se mroži oglašajo na različne načine, da privlačijo samice in nekaj podobnega počne tudi E.T.

„Je 'tisočkilski' ljubezenski stroj,“ je dejala njegova trenerka med izvajanjem njegovih trikov.

Mroži so izjemno družabna bitja in živijo v velikih skupnostih, ki imajo tudi po več sto članov. S svojimi velikimi okli si pomagajo iz vode, vrtajo luknje v led in tako naprej. Okle imajo tako samci kot samice in ti jim rastejo vse življenje. Z njimi bo posamezen mrož divje branil svoje samice pred vsiljivci, ki mu jih želijo speljati.

Žal so mroži okoli zaliva St. Lawrence in otoka Sable že precej ogroženi, v preteklosti pa je bilo še slabše, saj so jih lovci skoraj iztrebili. Danes jih lahko uradno lovijo samo še ameriški domorodci.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497