Moskisvet.com
Indija

Zanimivo

To pa je velik korak za Indijo!

STA, N.J.
09. 01. 2015 14.42
2

Indija je dobila prvo transseksualno osebo na županskem položaju. Madhu Bai Kinnar je na občinskih volitvah v Raigarhu v zvezni državi Chhattisgarh za 4500 glasov premagala tekmeca iz stranke Bharatiya Janata premierja Narendre Modija.

Indija
Indija FOTO:

35-letna Kinnar, pripadnica najnižje kaste Dalit, ki je bila nekoč znana kot kasta "nedotakljivih", se je do zdaj preživljala kot pevka in plesalka na vlakih. "Ljudje so pokazali vero vame. V tej zmagi vidim ljubezen in blagoslov ljudi. Po najboljših močeh bom poskušala izpolniti njihove sanje," je zagotovila.

Madhu Bai Kinnar je zmagala na volitvah devet mesecev po tistem, ko je indijsko vrhovno sodišče priznalo transseksualce kot tretji nevtralen spol. Transseksualci, ki jim v Južni Aziji pravijo "hijras", pogosto živijo na robu konservativne indijske družbe in nekateri se morajo zaradi tega ukvarjati s prostitucijo in beračenjem.
 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376