Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

Okamenela med seksom

U.K.
20. 06. 2012 09.58
1

Paleontologi so odkrili okamnele ostanke devetih parov želv, ki so okamnele med parjenjem. Vse skupaj pa se je zgodilo pred 47 milijoni let.

Mnoge živali padejo v neke vrste trans med parjenjem, in kot kaže, se je nekaj podobnega zgodilo tudi nesrečnim želvam. Med parjenjem so namreč zašle v strupeno vulkansko jezero, kjer so skozi milijone let postale kamniti fosili.

Vendar ni vseh devet parov umrlo istočasno, temveč so njihove ostanke našli na različnih mestih, umrle pa so v različnih časovnih obdobjih. Gre za odličen vpogled v takratno naravo želv, saj živali niso ravno pogosto umirale med določenim vedenjem. In obstaja zelo majhna verjetnost, da bi hkrati umrla oba partnerja, še manjša pa je možnost, da bi se oba ohranila.

Želve so svoj 'ples' začele v nestrupeni vodi, nato pa so tonile čedalje globlje, najverjetneje zaradi transa, in dosegle vodo, kjer so bili strupi dovolj močni, da jih je ubilo.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376