Moskisvet.com
ligenj

Zanimivo

To pa je ligenj!

Ni.J.
15. 06. 2012 13.02
2

Avstralski kolumnist Al McGlashan, ki pokriva področje ribištva in je tudi sam zaprisežen ribič, si je za vikend privoščil ribiški izlet. Ko je z barko izplul iz zaliva, pa ga je čakalo ogromno presenečenje.

ligenj
ligenj FOTO:

Ko je Al McGlashan izplul s svojo barko in se nekoliko oddaljil od zaliva, je v vodi naletel na gigantsko presenečenje – štiri metre dolgega lignja. Skočil je v vodo, da bi si mrtvi ’stvor’ pobliže ogledal, pri tem pa naletel na še eno presenečenje. Opazil je, da ni edini, ki je zainteresiran za lignja. Medtem ko je Al v vodi snemal lignja, je namreč mimo priplaval veliki sinji morski pes in lignja začel jesti. ″Morski pes se sploh ni oziral na nas. Z njega je trgal ogromne kose mesa,″ je povedal Al.

Al verjame, da je ligenj umrl malo pred tem, ko ga je zagledal, saj je bilo njegovo meso še žive barve in verjetno je bilo ravno to tisto, kar je privlačilo morskega psa. ″Ligenj je gotovo umrl malo pred tem, ko smo ga našli, saj ni smrdel, njegove barve pa so bile še močne. Večina ostankov velikanskih lignjev namreč smrdi, meso pa je običajno belo, gnilo in razpadlo.″ Zakaj je ligenj umrl, ni znano, obstajata pa dve razlagi – ali ga je ubil kit glavač ali pa je umrl naravne smrti.

Velikanski lignji sicer niso tako redki, jih je pa težko videti. Rastejo izjemno hitro, njihova življenjska doba pa se giblje okoli enega leta.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376