Moskisvet.com
Johnny Cash

Zanimivo

To pa je čast!

STA/N.J.
05. 02. 2016 13.50
0

Znanstveniki so novo vrsto tarantele, ki živi v okolici zapora v Folsomu v Kaliforniji, poimenovali po legendarnem ameriškem glasbeniku Johnnyju Cashu.

Johnny Cash
Johnny Cash FOTO:
Johnny Cash je napisal skladbo o tem zaporu in v 60. letih v njem izvedel dva koncerta za zapornike. Pajek, imenovan Aphonopelma johnnycashi, je povsem črne barve, v katero se je najraje oblačil tudi legendarni pevec z globokim glasom, znan po mnogih uspešnicah, med njimi The Man in Black in Folsom Prison Blues.

"Sem velik oboževalec Johhnyja Casha,"  je dejal Chris Hamilton, glavni avtor študije, objavljene v reviji ZooKeys, v kateri so predstavili 14 novih vrst pajkov z jugozahoda ZDA.

Hamilton je skupaj z raziskovalci z univerze Auburn in kolidža Millsaps preučeval tarantele na jugu ZDA, zahodno od reke Mississippi. V desetih letih so zbrali skoraj 3000 primerkov. Ugotovili so, da je tarantela Johnny Cash zelo razširjena, a so dolgo mislili, da gre za drugo vrsto, imenovano Aphonopelma iodius.

Hamilton se je imena domislil zaradi črne barve samcev in zato, ker so ga našli v okolici Folsoma. "Ime je bilo enostavno popolno," je dejal znanstvenik.

Teh pajkov sicer niso našli v zaporu ali v njegovi neposredni okolici, a po Hamiltonovih besedah ne bi bili presenečeni, če bi tarantele živele na tem območju. "Možno jih je najti po celotnem območju Folsoma in na zahodnih obronkih Sierra Nevade."

Pred to študijo je bilo v ZDA znanih več kot 50 različnih vrst tarantel, a so bile slabo razvrščene, nekatere pa so bile napačno določene kot različne vrste, čeprav so bile dejansko iste. V novi študiji so določili 29 vrst, od katerih jih je 14 novih.

Aphonopelma johnnycashi
Aphonopelma johnnycashi FOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497