Moskisvet.com
tactical armor light operator suit

Zanimivo

Tekoča zaščita vojaka s super močmi!

N.J.
03. 10. 2014 08.05
9

Ekipa strokovnjakov, ki se ukvarja z razvojem posebne reaktivne naprave, ki bi vojakom nudila možnost hitrejšega teka z manjšo porabo energije, razvija še posebno neprebojno obleko iz tekočega materiala, ki bi uporabniku nudila dodatne moči.

TALOS (Tactical Assault Light Operator Suit) naj bi omogočila vojaku, da bi lahko videl v temi, imel večjo moč in možnost, da bi odbijal naboje, a je razvoj še v teku.

U.S. Special Operations Command (Ussocom) je podal zahtevo za izdelavo primerne zaščitne opreme s pomočjo uporabe nanotehnologije. Takšna obleka naj bi bila po vsej verjetnosti izdelana iz tekočih materialov. 'Praktični eksoskeleton' bi tako med drugim tudi nudil zaščito pred šrapneli in izstrelki s pomočjo materialov, izdelanih iz kevlarja in nanotehnologije. Obleka naj bi bila dovolj lahko, da vojaka ne bi obremenjevala in ne bi bila okorna. V trenutku zadetka bi se tekočina spremenila v trdno snov in tako zaščitila vojaka pred udarom. Hkrati bi nadzorovala vojakov srčni utrip, nivo vode v telesu (za nadziranje dehidracije) in merila telesno temperaturo. Povezana bi bila s posebnim računalnikom, da bi vojaka ohranjala v najboljši možni pripravljenosti za bojišče.

Kot pravijo strokovnjaki, je največji izziv ta, kako vso tehnologijo in zaščito oblikovati v čim lažjo obleko.
 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400