Moskisvet.com
Princ William

Zanimivo

Takoj, ko je odšel, so ju usmrtili

N.J.
18. 09. 2013 14.19
37

Le nekaj dni zatem, ko je britanski princ zapustil vojsko, da se bo lažje osredotočil na svoje kraljeve naloge, so psa, ki sta v času njegovega služenja domovini skrbela za njegovo varnost, usmrtili.

Prejšnji teden so iz Buckinghamske palače sporočili, da princ William zapušča vojsko in da ne bo več služil domovini kot pilot vojaškega helikopterja. Le nekaj dni zatem, domnevno v petek, pa naj bi psa, ki sta skrbela za njegovo varnost, usmrtili.

Britansko ministrstvo za obrambo je v izjavi za medije povedalo, da je belgijski ovčar Brus s sedmimi leti in pol dokončno odslužil svoje, medtem ko nemški ovčar Blade, ki bi naslednje leto štel že 10 let, zaradi vedenjskih motenj ne bi mogel biti dodeljen drugi enoti ali oddan v posvojitev kakšni družini.

Brus in Blade sta odslužila svoje.
Brus in Blade sta odslužila svoje. FOTO:

Cambriški vojvoda je s svojo vojaško kariero zaključil prejšnji torek, psa pa naj bi uspavali v petek. Iz ministrstva za obrambo so sporočili, da je šlo za naključje, da sta bila psa usmrčena le nekaj dni po odhodu Williama. Njihov predstavnik je celo dejal, da psa nista delala s princem, temveč sta zagotavljala varnost celotni enoti.

"Naša politika je, da vsakega vojaškega psa, ko ni več primeren za službovanje, poskusimo udomačiti, a le, če je to mogoče," je povedal predstavnik za medije iz ministrstva za obrambo. "Na žalost v tem primeru nismo imeli izbire. Usmrtitev psov je vedno zadnja možnost. Psa nista bila primerna za oddajo in posvojitev, prav tako ju ni bilo mogoče dodeliti za kakšno drugo nalogo." Dodal je še, da sta psa opravljala neprecenljivo delo. "Zagotavljala sta varnost vsemu osebju in to več let in njuna vodnika sta ju imela izjemno rada. Na njiju sta bila močno navezana. Žal sta imela psa pri veterinarjih debeli kartoteki, zaradi zdravstvenih in vedenjskih težav in v sebi preveč agresije, da bi bila primerna za posvojitev kakšne družine."

Tiskovni predstavnik princa še ni podal izjave za javnost.

William se bo sedaj osredotočil na družino in kraljeve naloge.
William se bo sedaj osredotočil na družino in kraljeve naloge. FOTO: Reuters


 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376