Moskisvet.com
Ta vrsta nevarne zabave je postala pravi hit! - 3

Zanimivo

Ta vrsta nevarne zabave je postala pravi hit!

M.J.
05. 04. 2012 19.31
27

Ste že kdaj slišali za izziv s cimetom ali ga morda celo izvedli? No, preden se odločite za omenjeni podvig, si raje preberite malo več o tem in si oglejte spodnje videoposnetke.

Izziv s cimetom ali "Cinnamon Challenge" je postal pravi svetovni hit. In čeprav ga ljudje izvajajo že od leta 2001 (in verjetno še kakšno leto dlje), je šele v zadnjih mesecih postal pravi internetni hit. In kaj je tako zabavnega v tem?
Vzamete žlico cimeta in jo poskušate pojesti v 60 sekundah, pri tem dogajanje posnamete, na koncu pa posnetek objavite na svetovnem spletu. Čeprav se sliši popolnoma enostavno, si je na Youtubu in ostalih spletnih straneh mogoče ogledati ljudi, ki izkašljujejo "oblake" prahu. No, to početje pa ni tako nedolžno in ima tudi svojo temno plat. Kakor opozarjajo zdravniki, je tovrstna zabava lahko tudi smrtonosna. "Največji problem predstavlja možnost zadušitve,'' je pojasnil Robert Gleter, zdravnik iz bolnišnice Lennox Hill v New Yorku.

Posledice zaužitja velike količine cimeta so lahko tudi "zastrašujoče".
Posledice zaužitja velike količine cimeta so lahko tudi "zastrašujoče". FOTO: YouTube

Kar je še huje, je dejstvo, da iz tega ne ravno pametnega dejanja ljudje ustvarjajo senzacijo, in to kljub temu, da je lahko to tudi nevarno. Po podatkih ameriške Zveze za nadzor nad zastrupitvami je bilo samo v prvih treh mesecih letošnjega leta več kot 88 primerov povezanih s cimetom. Število oseb, ki so imele težave zaradi vdihavanja cimeta, pa se je v primerjavi s prejšnjim letom povečalo za kar 240 odstotkov. Poglejte, kako so se te naloge lotila dekleta.

In NIKAR tega ne počnite tudi vi!

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

 

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400