Moskisvet.com
Vampirka

Zanimivo

Nevarno: Krvoločna pošast straši!

A.M.
30. 11. 2012 09.02
5

Odkar je župan izdal opozorilo, prebivalci vasice Zarožje v vzhodni Srbiji trepetajo pred vampirjem.

Vampirka
Vampirka FOTO: Thinkstock
Zarožje je vasica, kjer je prebival legendarni srbski vampir Sava Savanović. Kot vsak spodoben krvoses ima tudi on tragično ozadje, ki je vodilo v nesmrtno preobrazbo.

Sava je bil mlinar in vaški veljak, ki se je nesrečno zaljubil v mlajšo vaščanko. Njen oče je zaradi njegove starosti poroki nasprotoval, kar je Savo privedlo na rob blaznosti. Postal je agresiven in zagrenjen, nekega dne pa je vzel pravico v svoje roke in odšel po svojo izbranko. Ker se dekle ni hotelo odreči svojemu očetu, jo je Sava ustrelil, v nesrečnem spletu okoliščin, ki so sledile zločinu, pa je umrl tudi njegov brat. Savo so, po takratnih dobrih starih običajih, linčali prisotni vaščani in ga kot morilca zagrebli v neposvečeno zemljo na robu gozda.

Od takrat so vaščani videvali Savo, kako blodi po vaških strehah in prosi ljudi, naj izkopljejo njegovo truplo in ga prebodejo z lesenimi koli. Njegova družina česa takšnega ni dopustila, Savo so izgrebli in ga skrivaj prekopali na skrivno lokacijo v gozdu. Od takrat legenda živi dalje in buri domišljijo vaščanov še danes.

Pred kratkim se je od starosti zrušil Savanovićev opuščeni mlin. Zgradba, ki so se je vsi ogibali v velikem loku, naj bi še vedno bila domovanje povampirjenega Save. Župan omenjene vasice Miodrag Vujetić zato opozarja vaščane, naj bodo bolj previdni. ’’Ljudje so zaskrbljeni. Vsi poznajo legendo o Savi in ker je zdaj brezdomec, je verjetno toliko bolj jezen. Mora si poiskati novo domovanje in nove žrtve. Vse nas je strah,’’ je opozorilo argumentiral župan. Prebivalci Zarožja so okna dobro zavarovali s stroki česna, svoja domovanja pa so izdatneje ovesili s križi. Tako, za vsak primer.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 417