Moskisvet.com
Botoks

Zanimivo

Smrtonosni botoks

A.M.
29. 10. 2013 08.25
4

Skupina znanstvenikov iz Stanforda je ponosno naznanila, da so razvili najbolj smrtonosen strup na svetu. Poznate botoks?

Botoks
Botoks FOTO: Wikipedia

Nevrotoksin botulin poznamo vsi ... nekateri so celo njegovi zelo dobri znanci. Če še niste vedeli, gre za nevrotoksin oz. strup, ki omrtvi živce. Blažjo obliko lepotni kirurgi velikodušno vbrizgavajo pod kože pacientom, bolj strupene različice pa uporabljajo tudi v terorističnih napadih. No, vse do sedaj poznane 'pasme' tega strupa so mačji kašelj proti najnovejšemu članu družine bakterij Clostridium botulinum.

S pomočjo znanstvenikov je človeštvo bogatejšo za najmočnejši strup vseh časov. Strup je tako močan, da odraslega človeka ubije injekcija z dvema milijardinkama grama, enak učinek pa ima vdihavanje 13 milijardink grama tega strupa. Če čajna žlička tega strupa zaide v mestni vodovod, pa od prebivalcev ne bo ostalo sila veliko. Strup ohromi živčni sistem, žrtve pa umrejo zaradi paralize.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 417