Moskisvet.com
Žled od blizu - 12

Zanimivo

Slovensko naravno katastrofo povzročil NATO?!

MS
18. 02. 2014 11.47
190

Obstaja na stotine, če ne kar tisoče teorij zarot in mnoge med njimi vključujejo bitja z drugih planetov. In ne nazadnje, vesolje je ogromno. Kaj pa če katera od njih drži?

V resnici je res izjemno majhna možnost, da bi kakšna nezemeljska civilizacija (če sploh obstaja) stopila v stik z nami. A vendarle znanstveniki tega ne morejo popolnoma zanikati. Tehnološko napredna civilizacija bi potencialno lahko prišla do Zemlje, mnogi pa verjamejo, da se je to že zgodilo. Oglejte si nekaj najbolj popularnih teorij zarote, ki vključujejo vesolje.

Izgubljeni kozmonavti

Kaj o teorijah zarote pravi stroka? Kako jih pojasnjuje znanost? Ne spreglejte danes ob 18h v oddaji Svet na Kanalu A!

Obstajajo teorije o tako imenovanih izgubljenih ali fantomskih kozmonavtih. Njihov obstoj zanikata tako ameriška kot ruska vlada. Šlo pa naj bi za to, da so tako eni kot drugi poslali kozmonavte v vesolje, še preden je tja poletel Gagarin. Kozmonavti naj bi umrli, enega pa naj bi celo zajele kitajske enote. Gagarin naj bi tako bil prvi človek, ki je uspešno prišel v vesolje in se vrnil. Vsi pred njim pa naj bi umrli. Vladi sta neuspehe zamolčali, saj so se na obeh straneh bali negativne propagande.

Majestic 12

Majestic Trust ali 12 naj bi bila skupina znanstvenikov, vojaških voditeljev in vladnih predstavnikov, ki naj bi jih ustanovil ameriški predsednik Harry S. Truman. Skupina naj bi preučevala aktivnost NLP-jev v zemeljskem zračnem prostoru po incidentu Roswell. Eden od članov naj bi bil tudi Gordon Gray, ki je delal za Trumanovo administracijo. Obstaja kar precejšnja verjetnost, da je takšna skupina v resnici obstajala, a je majhna možnost, da so se v resnici posvečali NLP-jem. Najverjetneje so skrbeli za potek hladne vojne.

Mumija
Mumija FOTO:
Roswell NLP-incident

Kot verjetno ni treba posebej poudarjati, naj bi leta 1947 pri mestecu Roswell našli razbitino vesoljske ladje. In Roswell buri duhove še danes. Uradna razlaga ameriške vlade je, da je šlo za ostanke balona posebnega programa z imenom Mogul.

Planet X

Nekako v začetku 20 stoletja so znanstveniki odkrili nedoslednosti v orbitah velikih plinastih velikanov, kot sta Neptun in Uran. Predvidevali so, da na njuno gravitacijo vpliva velik, neznan planet. Leta 1930 je Clyde Tombaugh odkril planet Pluton in navidezno potrdil teorijo. Vendar so nato ugotovili, da je Pluton premajhen, da bi lahko vplival na velikana. In začel se je 'lov' na planet X. V začetku devetdesetih so iskanje novega planeta opustili, saj so meritve sonde Voyager 2 pokazale, da so nepravilnosti v Uranovi orbiti posledica napačnega izračuna Neptunove mase.

USA-193

Decembra 2006 naj bi Američani lansirali vohunski satelit z imenom USA-193. Kmalu po izstrelitvi naj bi se satelit pokvaril in Američani so nanj izstrelili raketo SM-3 iz bojne ladje USS Lake Erie. Satelit naj bi bil namenjen vohunjenju za Kitajci, pomenil pa naj bi tudi vesoljsko tekmo med Kitajsko in ZDA. Vpleteni naj bi bili tudi Rusi. Američani so dejali, da so samo testirali, kako bi potencialno lahko uničili nedelujoče satelite, ki bi lahko padli na Zemljo.

Obraz na Marsu

Cydonia je regija na Marsu, ki je požela precej pozornosti. Eden od hribov je namreč precej podoben človeškemu obrazu, drugi pa spominja na piramido. Kasnejše fotografije, ki jih je posnel Mars Reconnaissance Orbiter, kažejo, da gre najverjetneje za popolnoma naravne tvorbe. A zagovorniki teorij zarote verjamejo, da so bile slike popačene.

Pristanek na Luni

Mnogi verjamejo, da je bil pristanek na Luni, ki se je zgodil 1969, zrežiran in da se v resnici ni zgodil. Razlog naj bi bil ta, da so ljudje izgubili vero v ameriški vesoljski program po tem, ko je Sovjetska zveza poslala človeka v orbito.

Nasa na Mars skrivaj pošilja živali

Japonski znanstveni bloger je na fotografiji visoke ločljivosti opazil nenavadno silhueto, ki močno spominja na plazilca. O odkritju je obvestil spletno stran, ki se ukvarja s poročanji o videnjih neznanih letečih predmetov. Bitje spominja bodisi na kuščarja ali večjega glodavca, v krogih zagovornikov teorij zarote pa je povzročilo nemalo razburjenja. Že nekaj časa namreč krožijo govorice, da naj bi Nasa na Marsu eksperimentirala z živalmi. Plazilce, glodavce in celo kokoši naj bi strpali v posebne komore na sondi Curiosity, na njih izvajali znanstvene poskuse in jih kasneje izpustili na površje. Lastnik omenjene spletne strani, Scott C. Waring, ki je objavil fotografije domnevnega plazilca je pojasnil, da na površju našega rdečega planeta obstajajo manjše količine vode, ki bi manjšim živalim omogočale preživetje. Scott seveda ne omenja, da se temperature na površju spustijo tudi do 140 °C pod ničlo, Marsovo redko atmosfero pa v večini sestavlja ogljikov dioksid. Ob ponovnem pregledu fotografij zbode tudi dejstvo, da ’anomalija’ na originalnih Nasinih posnetkih, za razliko od fotografije japonskega ostrookega opazovalca, ne vsebuje nog in repa.

NATO kriv za slovensko naravno katastrofo!

Gre za zadnjo teorijo zarote, ki pa je, za razliko od zgornjih, zrasla na zelniku Slovenca Božana Žabjeka. Žabjeku se zdi neobičajno, da je v preteklih dneh, ko je Slovenijo prizadel hud žled, pri -3°C namesto snežilo - deževalo, da je v tem času nevarno narasla vsebnost kovin, aluminija, barija, stroncija, kadmija in silicija v pitnih vodah, da je na primorskem namesto dežja padala nenavadna 'želatina'. Meni, da je šlo za vojaški napad na Slovenijo, a da o tem vsi molčijo in nihče ne ukrepa. Kaj natančno piše v svojem zapisu, si lahko preberete TUKAJ, kaj na njegovo teorijo poreče stroka, pa ne spreglejte danes ob 18h v oddaji Svet na Kanalu A!

 

Plazilci na Marsu - 4
Plazilci na Marsu - 4 FOTO: NASA

KOMENTARJI (190)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470