Moskisvet.com
Med bogato obloženimi stojnicami so se večinoma sprehajali premožni mladi šejki v belih haljah in s turbani na glavah.

Zanimivo

Sejem, ki navdušuje šejke!

M.K.
19. 09. 2014 08.03
14

Mitraljez, pištola ali revolver? Vse to lahko kupite brez težav, če se nahajate v Abu Dabiju. Tam je v preteklih dneh namreč potekal veličasten tradicionalni sejem orožja, ki je rastoče luksuzno mesto prelevil v pravi raj za ljubitelje orožja.

Med bogato obloženimi stojnicami so se večinoma sprehajali premožni mladi šejki v belih haljah in s turbani na glavah.
Med bogato obloženimi stojnicami so se večinoma sprehajali premožni mladi šejki v belih haljah in s turbani na glavah. FOTO: Profimedia

Kot že nekaj let prej se je tudi letos na štiridnevnem tradicionalnem sejmu orožja v Abu Dabiju, imenovanem 'Adihex', trlo ljubiteljev vseh vrst orožja ter lovskih navdušencev z vsega sveta. Poleg orožja je bilo tudi tokrat na voljo veliko najrazličnejše lovske opreme, opreme za kampiranje, pripomočkov za športno jahanje ter celo pravi pravcati živi jastrebi. Za večino obiskovalcev pa so vrhunec dogajanja prav gotovo najnovejše puške, pištole in revolverji priznanih proizvajalcev.

Raj za mlade šejke

Lansko leto je sejem obiskalo največ ljudi v njegovi 11-letni zgodovini, kar 12 tisoč navdušencev nad orožjem. Letos je bilo število nekoliko nižje, a so bili razstavljavci s končnim izkupičkom kljub temu več kot zadovoljni. Med bogato obloženimi stojnicami so se namreč večinoma sprehajali premožni mladi šejki v belih haljah in s turbani na glavah. Neverjetno spretno so testirali najnovejše orožje z vsega sveta in tako rekoč tekmovali, kdo bo kupil večje ter zmogljivejše strelivo.

Poleg orožja je bilo tudi tokrat na voljo veliko najrazličnejše lovske opreme, opreme za kampiranje, pripomočkov za športno jahanje ter celo pravi pravcati živi jastrebi.
Poleg orožja je bilo tudi tokrat na voljo veliko najrazličnejše lovske opreme, opreme za kampiranje, pripomočkov za športno jahanje ter celo pravi pravcati živi jastrebi. FOTO: Facebook
Najlepše za vse razstavljavce (veliko jih prihaja iz ZDA, Kanade, Perzijskega zaliva, Južne Afrike in Nemčije) pa je, da v naftnih državah pomanjkanja denarja ni čutiti. Tisti, ki se sprehaja med sejemskimi stojnicami, ima običajno tudi dovolj pod palcem, da si privošči prav vse 'igračke', ki pritegnejo njegovo pozornost in ki jih prepričajo. Vstop na sejem je sicer omogočen vsakomur, ki se predhodno prijavi preko spleta ali na vhodu na sejem. Vstopnina znaša samo 10 dirhamov, kar je nekaj več kot 2 evra.

V 'trgovino z orožjem' tudi otroci

Na razstavišču je mogoče videti tudi veliko otrok ter najstnikov, ki si ogledujejo orožje. Starši s tem očitno nimajo nobenih težav, o centrih za socialno delo tam ni ne duha ne sluha. Tudi razstavljavci si s tem očitno ne belijo glave, saj so sejmi na lokacijah, kakršna je Abu Dabi zanje izredno donosni. Prav zato se tudi izjemno radi odzovejo na povabilo organizatorjev: letos si je bilo na sejmu tako mogoče ogledati in kupiti orožje od več kot 40 proizvajalcev.

Vstop na sejem je omogočen vsakomur, ki se predhodno prijavi preko spleta ali na vhodu na sejem. Vstopnina znaša samo 10 dirhamov, kar je nekaj več kot 2 evra.
Vstop na sejem je omogočen vsakomur, ki se predhodno prijavi preko spleta ali na vhodu na sejem. Vstopnina znaša samo 10 dirhamov, kar je nekaj več kot 2 evra. FOTO: Facebook


 

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492