Moskisvet.com
Mož

Zanimivo

Še en razlog, zakaj morate imeti mišice!

N.J.
31. 01. 2018 09.12
2

Lahko si mečemo pesek v oči, da ženske ne dajejo veliko na videz moškega ter da jim je najpomembnejše, da ima smisel za humor. A znanstveniki so dokazali, da imajo postavni moški vseeno kar precejšnjo prednost pred ostalimi.

Par v postelji - 6
Par v postelji - 6 FOTO: iStock

Slaba novica za vse suhljate in neoblikovane moške: temni, visoki moški z močnimi rokami, širokimi rameni in mišičastim torzom imajo pri ženskah še vedno največ možnosti za uspeh. Tako je vsaj pokazala raziskava, ki so jo na avstralski univerzi Griffith v Queenslandu opravili na vzrorcu 160 žensk, rezultate, ki jih povzema britanski DailyMail, pa objavili v reviji Proceedings of the Royal Society B. V sklopu raziskave so ženskam pokazali fotografije moških (brez obrazov) in morale so jih razvrstiti glede na to, kateri se jim zdi najbolj privlačen. Kot so ugotovili, je bila mišična masa ključna pri odločanju, kateri je privlačen in kateri ne. Kot so ugotovili, je kar 70-odstotkov privlačnosti odvisno od mišic. Mišice naj bi linearno povečevale privlačnost moškega.

Za pomemben dejavnik se je izkazala tudi višina, a ne toliko močan kot mišična masa. Telesno šibkim ni naklonjenosti pokazala niti ena ženska. Ena je sicer pokazala nekaj naklonjenosti bolj vitkim, ko je ocenjevala videz od spredaj, ko so pokazali fotografije s strani, pa se je pridružila večini in na višje mesto postavila bolj mišičaste moške . Raziskovalci so vzporednice iskali pri ostalih sesalcih – tudi v živalskem svetu namreč v borbi med samci zmagajo tisti bolj mišičasti, bolje grajeni.

Zanimivo je, da se niso odločale za ekstremno mišičaste. Raziskovalci so pojasnili, da gre za to, da ženske najverjetneje predvidevajo, da pri takšnem moškem obstaja večja verjetnost, da se ne bo dovolj ukvarjal z otroki.

Zaljubljen par - 3
Zaljubljen par - 3 FOTO: iStock

Pomembnost moči in višine je verjetno posledica prirojenega mehanizma, da ženska izbere moškega, ki predstavlja najboljšega partnerja za reprodukcijo. Mišičast in visok moški deluje bolj zdrav, bolj sposoben za delo, borbo, preživetje, navajajo pri DailyMail. Je pa dejstvo, da se ženskam zdijo izjemno privlačni nekoliko višji moški, po mnenju raziskovalcev v nasprotju s prepričanjem, da ženske izbirajo le moške, ki so sposobni za boj, pojasnjujejo. Visoki moški namreč niso vedno tudi najmočnejši.

Že predhodne raziskave so pokazale, da ženske posebej cenijo močan zgornji del telesa, močne bicepse. Mišičasto telo pa najraje vidijo v kombinaciji z nežnim obrazom. Saj ne  vedo, kaj bi rade ...

Ples
Ples FOTO: Thinkstock

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497