Moskisvet.com
nogometna žoga

Zanimivo

Rusom nagaja trava

STA/Ma.K.
03. 11. 2016 16.03
0

Rusija bo leta 2018 gostila svetovno prvenstvo v nogometu. Priprave in izgradnja potrebne infrastrukture so v polnem teku, se pa pojavljajo posamezne težave. Nazadnje jo je Rusom zagodla trava, natančneje travnata površina stadiona v St. Peterburgu. Odstranljiva trava na stadionu Zenita preveč vibrira, bržkone jo bodo morali zamenjati s fiksno.

Predsednik ruske nogometne zveze Vitalij Mutko je sicer danes težavo že označil, da ni tako huda. "Če ne uporabljaš igrišča, ne moreš videti težav," je dejal Mutko. Čeprav je trava nestabilna, meni, da je zdaj treba najti rešitve. Gradnja stadiona naj bi bila končana decembra.

Dela na stadionu v St. Peterburgu so se od leta 2007 večkrat zavlekla. Prestižni projekt na obali reke Neve je med drugim terjal tudi večkratne podražitve. Sprva je bil ovrednoten na 100 milijonov evrov, nazadnje pa so finančni strokovnjaki naračunali šestkrat toliko.

Stadion morajo Rusi končati do poletja. St. Peterburg bo namreč pred SP gostil tudi pokal konfederacij, ki bo testno tekmovanje. To se bo začelo 17. junija in bo trajalo do 2. julija, potekalo bo v štirih ruskih mestih. Svetovno prvenstvo bo v Rusiji na sporedu med 14. junijem in 15. julijem 2018.

nogometna žoga
nogometna žoga FOTO: Thinkstock

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479