Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

Študentke pokazale ritke in razburile profesorje

V.S.
24. 05. 2012 15.58
39

Znamenita univerza Cambridge se sooča z novimi izzivi sodobnega sveta. Študentje in študentke, ki svoje znanje bogatijo na drugem največjem angleškem vseučilišču, znanem po spoštovanju tradicionalnih vrednot, v prostem času zelo radi brskajo po spletu. In tako je povsem spontano nastalo zanimivo tekmovanje.

Uradna študentska spletna stran angleške univerze, ki je bila ustanovljena leta 1209 in velja za sedmo najstarejšo tovrstno institucijo na svetu, redno objavlja zanimivost in novice iz študentskega življenja. Tematika večine novic je seveda šport, a kljub temu da naj bi tamkajšnji študenti veljali za najpametnejše na svetu, so dokazali, da se znajo tudi dobro zabavati. Objavili so namreč članek z naslovom Izberite zadnjico leta, ki je povzročil nemalo prahu med profesorji in tudi širšo javnostjo.

Ne ozirajo se na kritike

Po tem, ko so lani navihani študentje začeli na isti spletni strani objavljati fotografije svojih golih zadnjic ter bralce vabili, naj glasujejo za najboljšo rit, so dekleta udarila nazaj. Nekaj pogumnih študentk je ovekovečilo svojo zadnjico v spodnjicah in fotografijo postavilo na ogled. Glasovanje je še bolj napeto zato, ker so med lastnicami zadnjic tudi študentke drugih univerz, zato gre za nekakšno merjenje moči med različnimi univerzami.

Kritiki so takoj skočili na noge, da intimnih delov pač ne gre kazati na uradni spletni strani akademije, kjer je klopi drgnilo največ Nobelovih nagrajencev, ter da neumno tekmovanje resno škodi ugledu univerze.
Po drugi strani pa se študentje in urednik spletne strani cambridgetab.co.uk branijo, da gre za čisto zabavo in da ne želijo nikogar užaliti, saj jih takšne šale le še bolj povezujejo in sproščajo pred študijskim pritiskom.

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414