Moskisvet.com
NLP v Braziliji

Zanimivo

Rešili nas bodo vesoljci iz podzemne gore

Aleš Majerič
18. 12. 2012 08.19
9

V napetem pričakovanju zloglasnega 21. decembra, ko naj bi naša civilizacija izumrla, na plano prihaja cela kopica napovedi in prerokb, kako se bo zgodil bridki konec.

Črnoglede napovedi in opisi konca naše civilizacije so se začeli z bibličnimi jezdeci pogubljenja. Ljudje smo zavoljo svoje radovedne narave zelo dovzetni za vse prerokbe in videnja, le-te pa so običajno podane na takšen način, da jih je z različnimi interpretacijami moč povezati prav z vsakim večjim dogodkom. Za vas smo zbrali nekaj najbolj trapastih koncev sveta, ki so nas že doleteli v preteklosti ali pa nas še bodo.

Bugarach
Bugarach FOTO: Reuters
Rešili nas bodo vesoljci iz podzemne gore

Pic de Bugarach v Franciji velja za ’narobe obrnjeno goro’, ki se namesto v nebo razprostira pod površje zemlje. Po prepričanju pripadnikov novodobnega gibanja naj bi v gori prebivali vesoljci, ki bodo 21. decembra evakuirali okoliške prebivalce. Nihče ne ve natančno, od kod ta teorija izvira, trume novodobnih ’hipijev’ pa vznemirjajo tamkajšnje prebivalstvo. Župan je izdal odlok, ki do ’konca sveta’ prepoveduje priseljevanje tujcev, nekateri vaščani pa so nevidno goro izkoristili v svoj prid in pristašem teorije v najem ponudili svoje nepremičnine po zelo zasoljenih cenah.

Ko konec napove preroška kokoška

Leta 1806 je neka ameriška kokoš začela nesti jajca, polna apokaliptičnih napisov. Pojav je dodobra razburil lastnike jasnovidne živali in okoliško prebivalstvo. Kmalu so se k ’svetemu’ kurniku začele zgrinjati trume radovednežev, ki jim je vsako novo popisano jajce potrdilo, da je konec resnično blizu. Kmalu se je izkazalo, da gre za potegavščino. Druščina vaških navihancev je kradla kokošja jajca, apokaliptične slogane so na lupino napisali s korozivno tekočino, jajca pa so na to spet vstavili v nič hudega slutečo kokoš.

Isaac Newton
Isaac Newton FOTO:
Ko se apokalipse loti Newton

Tudi eden največjih fizikov sveta se je lotil teorij o koncu sveta. Leta 1733 je po podrobnem preučevanju Biblije prišel do letnice 2060. Takrat naj bi se končal svet, kot ga poznamo. Po končni bitki med dobrim in zlim naj bi se na Zemlji začelo obdobje blagostanja in miru. Isaac Newton je sicer močno nasprotoval postavljanju vsakršnih datumov, v svoje napovedi pa je bil, kot kaže, dokaj gotov. Če nas torej ne bodo pokončali Maji, nas bo Newton.

Zemljo bo ’raztrgala’ poravnava planetov

10. marca 1982 naj bi poravnava planetov v našem osončju ustvarila gravitacijske sile, ki bi dobesedno raztrgale naš ubogi planet. Avtor teorije je bil astrofizik John Gribbin, ki je leta 1974 o tem tudi spisal knjigo. Gribbin je svojo teorijo o t. i. ’Jupitrovem efektu’ do usodnega datuma popravil kar dvakrat. Prvič je pomisleke o svoji teoriji javno izrazil leta 1980, leta 1982 pa je izdal knjigo, v kateri je predhodni Jupitrov efekt okrivil za izbruh vulkana na gori Svete Helene, leta 1999 je v svoji avtobiografiji obžaloval, da se je tovrstnih napovedi sploh lotil. Vsa tri Gribbinova literarna dela so šla za med.

Komet Hergenrother
Komet Hergenrother FOTO: NASA/JPL-Caltech/NOAO/Gemini
Konec zaradi strupenih plinov iz vesolja

Pisalo se je leto 1910, ko se je Zemlji približal Hale-Boppov komet s plinastim repom. Svetovni časniki so objavili domnevna dognanja znanstvenikov, da naj bi kometov plinasti rep vseboval smrtonosne pline. Zemlja naj bi kometovo tirnico prešla leta 1910, smrtonosni plini pa naj bi pomorili vsa živa bitja. Vsaj tako je napovedal francoski astronom Camille Flammarion. Napoved je svetovno prebivalstvo pognala v nore nakupe ’protikometnih tablet’, dežnikov, plinskih mask in navdihnila nekatere knjižne uspešnice.

Na televiziji bo nastopil Bog

Vodja tajvanske verske ločine ’Prava potHon-Mong Chen je prišel na plan s teorijo, da se bo 25. marca 1998 na slehernem televizijskem sprejemniku na svetu ’prikazal’ Bog. Bog naj bi bil kot po naključju podoben prav Chenu, v svojem televizijskem nastopu pa naj bi popeljal v večnost vse pripadnike te verske sekte. Po Chenovih besedah naj bi Bog z vesoljsko ladjo pristal v mestu Garland v Teksasu. S svojimi verniki se je za to preselil v omenjeno mesto in jim zaukazal, naj nosijo bele halje in kavbojske klobuke. Prišel je 25. marec in Boga ni bilo od nikoder, Chena sta zapustili dve tretjini vernikov. S preostankom svojih privržencev se je preselil v Buffalo, kjer so v pričakovanju sodnega dne obdržali svoja nenavadna oblačila.

Anunaki - 2
Anunaki - 2 FOTO:

Usodni skrivnostni planeti

Zemljino usodo naj bi krojili tudi skrivnostni planeti v našem osončju. Najbolj poznana je gotovo teorija zarote o planetu X oz. planetu Nibiru. Dokaze o tem skrivnostnem vesoljskem telesu naj bi prikrivale vse svetovne vesoljske agencije. Planet naj bi trčil v Zemljo konec letošnjega leta … kar pomeni, da bi ga po vseh pravilih že morali videti.

Gospodinja iz Chicaga pa je avtorica malce drugačne teorije našega konca. Prebivalci planeta Clarion naj bi se s pomočjo telepatskih kanalov najavili za 21. december 1954. Med obiskom naj bi ’očistili’ Zemljo in prizanesli le Zemljanom, ki bi vse svoje imetje podarili ’gospodinjski’ skupnosti Dorothy Martin. Pripadniki sekte so se zbrali na svetem mestu, kjer so goli in brez kovinskih predmetov pričakovali svoje vesoljske rešitelje. Letečih krožnikov ni bilo, nekaj ur pozneje pa je jasnovidna gospodinja dobila sporočilo, da je ’čiščenje’ Zemlje zaradi gorečih vernikov prestavljeno za nedoločen čas.

 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414