Moskisvet.com
Hitler z deklico

Zanimivo

Razkrita še ena temačna skrivnost Hitlerja in njegovih vojakov

N.J.
17. 09. 2015 07.52
48

Znano je sicer, da so nemški vojaki med svetovno vojno pred samimi boji jemali najrazličnejše prepovedane substance. Ena izmed uporabljenih drog je bil pervitin, nova knjiga o nacističnem diktatorju Adolfu Hitlerju pa naj bi spremenila pogled na drugo svetovno vojno.

adolf hitler
adolf hitler FOTO: Reuters
V novi knjigi, v kateri razkrivajo podrobnosti iz življenja Adolfa Hitlerja, avtor Norman Ohler navaja, da je bil 'firer' med vojno pod vplivom trdih drog in opijatov, ko so njegovi vojaki izvajali 'Blitzkrieg'. Užival naj bi drogo, katere osnova naj bi bil heroin, vojaki pa naj bi redno uživali pervitin, drogo, ki velja za predhodnico kristalnega metamfetamina.

Doslej je veljalo, da so Pervitin uživali predvsem pripadniki nemškega letalstva, piloti Luftvaffea. Ohler v knjigi razkriva, kako so vodje in pripadniki režima, ki je propagiral zdravo življenje, čist um in prevlado bele arijske rase, v resnici podlegal drogam. Vse od začetka nemške invazije na Sovjetsko Zvezo leta 1941, naj bi se na sto tisoče vojakov borilo pod vplivom drog, Dokumenti pričajo o tem, da je bilo vojakom v obdobju med letoma 1939 in 1945 razdeljenih okoli 200 milijonov tablet Pervitin.

Raziskovanje nemškega združenja zdravnikov je pokazalo, da so nacisti razvili stimulans, katerega osnova je kokain, ki so ga dajali vojakom neposredno pred boji. Drogo so testirali na zapornikih v koncentracijskih taboriščih. V zapisih, ki so nastajali med testiranji v taborišču Sachsenhausen, severno od Berlina, je navedeno, da so lahko zaporniki, ki so jim naložili 20 kg bremena, lahko pod vplivom te substance hodili tudi po 112 kilometrov brez postanka.

Ohler je material, iz katerega je nato napisal knjigo, zbiral več let. Trdi, da je za uspeh Blitzkrieg, vojaške taktike hitrih napadov z uporabo mobilne sile, razvite med drugo svetovno vojno, mogoče pojasniti na podlagi dejstva, da med izvajanju teh bojev nihče ni spal. Vojaki so jemali pervitin, kot bi pili kavo, njihov glavni vodja pa naj bi bil pod vplivom veliko hujših substanc.

Hitler jemal vsaj 82 različnih zdravil in veliko droge.
Kot še Ohler navaja v svoji knjigi, je vodja nacistične Nemčije jemal kar 82 različnih zdravil, med drugim viagro. Med drogami naj bi najpogosteje jemal eukodal, derivat, podoben heroinu, Hitlerjev osebni zdravnik dr. Morrell pa naj bi mu dajal zdravila in droge, da bi se diktator počutil nepremagljivega. Ker Hitler ni maral goltati tablet, mu je vsa zdravila dajal kar intravenozno.

Hitler z deklico
Hitler z deklico FOTO: Wikipedia

KOMENTARJI (48)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 328