Moskisvet.com
Ljubezen - 2

Zanimivo

Preverite, v katero kategorijo spadate

S.C.
21. 09. 2016 15.52
5

Med ljudmi in živalmi pravzaprav niti ni toliko razlik, kot bi pomislili na prvi pogled. Tokrat ne govorimo o poraščenosti, obliki čeljusti ali načinu prehranjevanja, pač pa bomo pod drobnogled vzeli karakterne lastnosti. Te je analiziral priznani britanski psiholog in na podlagi navad ter načina iskanja partnerja razdelil ljudi v pet skupin in jih primerjal z nekaterimi živalskimi vrstami. V kateri se najdete?

Ali tudi vi ves čas ’letate za kiklami’, pa brez uspeha? In ko se že ena končno ujame na vaše limanice, že po dveh kavah z mlekom in skoraj enem seksu v avtu ugotovite, da ona ni to, kar ste si vse življenje želeli, ker ima pač raje vanilijev sladoled namesto stračatele in ker poje večji dunajski zrezek kot vi? Pa ste se že kdaj vprašali, zakaj nikakor ne morete najti ’dečve’, s katero bi lahko zdržali vsaj dva meseca in jo predstavili celo stari mami? Verjetno ne, kajne? Zagotovo raje krivite dekline, češ da so nemogoče in se jih preprosto ne da prenašati. A namesto, da jih vse mečete v isti koš, se zazrite vase in preučite vaše navade, pa boste morda ugotovili, v katerem grmu tiči zajec. In ko smo ravno pri živalih, ste vedeli, da se ljudje od njih niti ne razlikujemo tako zelo? Britanski psiholog David Holmes je definiral pet tipov osebnosti po načinu, kakršnem iščemo potencialno sorodno dušo in jih primerjal z nekaterimi ’zverinami’.

Moški
Moški FOTO: Thinkstock

Izbirčna panda

Gre za moškega perfekcionista, ki nikakor ne more najti ženske, ki bi mu ustrezala. Zdi se, kot bi na vsaki iskal napake, zato pa jih tudi menja skoraj tako pogosto kot spodnje hlače. V resnici pa z ženskami ni prav nič narobe, ampak je moškemu v takšnem stanju všeč in se boji, da bi mu katera drastično spremenila vsakdan, boji se torej zapustiti to ’cono udobja’. Se najdete med črno-belimi zverinicami? Torej že enkrat odrastite in dojemite, da nihče ni popoln in da tudi vi niste brez napak. In raje se prepustite, da vas katera ujame; boste videli, da je življenje v dvoje veliko prijetnejše in globlji odnos med dvema pravi balzam za dušo. Osrečil vas bo veliko bolj kot površinski.

Pridna čebelica

Če te nekdo označi za ’pridnega kot čebelica’, je to vsekakor kompliment. Toda ne v vseh pogledih! V to kategorijo ’zverin’ po Holmesovi teoriji sodijo tisti, ki bi najraje videli, da bi imel dan 42 ur, da bi lahko v miru opravili vse obveznosti, se spočili in si celo vzeli čas zase ali boljšo polovico. Ker pa ima dan le pičlih 24 ur, ne vedo, kje imajo glavo. So zelo zaposleni s službo, po možnosti še s faksom, pa tarokom ob torkih, ob ponedeljkih in četrtkih imajo ’fuzbal’, po katerem je seveda nujen pirček s soigralci, sreda in petek sta namenjena plavanju, za konec tedna je nujno nekam iti, pa čeprav na obisk k stari mami na govejo župco … Skratka, če povzamemo, na njihovem urniku pač ni prostora za nežnejši spol. Kakšen brzinski seks tu pa tam bi še ’stlačili’ med ostale obveznosti, kaj več pa že težko. Če ste tudi vi med čebelicami, vas vsekakor moramo pohvaliti, da aktivno preživljate dneve, a kljub vsemu iz pete ’prešaltajte’ v drugo, sicer bo šlo življenje mimo vas in boste kar naenkrat ugotovili, da ste stari 45 in da sploh še niste uživali v pravih radostih življenja. Seveda se zaradi ženske ni treba odpovedati službi ali vsem družabnim dogodkom, lahko pa vsaj zmanjšajte njihovo število in pogostost. Boste videli, ko vas prava prime v roke, niti pomislili ne boste na tarok.

Človekov najboljši prijatelj

Najbolj znana lastnost psov je zvestoba. Ta je vsekakor vredna občudovanja, a ne v tem primeru. Ne govorimo o tem, da psi ne bi nikoli prevarali svoje najdražje, Holmes zanje pravi, da so zvesti svojim prijateljem. Kot osebe so zabavni in družabni, povsod priljubljeni, njihov krog prijateljev in znancev pa se iz dneva v dan povečuje, s čimer se pravzaprav ’hranijo’. To jih izpopolnjuje in osrečuje in ni je dekline, ki bi ji dovolili, da poseže vmes. Se prepoznate? Ko že najdete predstavnico nežnejšega spola, s katero bi morda lahko počeli kaj več od valjanja med rjuhami, se ustrašite, da si vas bo želela prilastiti in vas ločiti od prijateljev? Ker ji tega ne bi dovolili, raje prekinete, čeprav je ta teorija le v vaši glavi in v resnici ona nima takšnih namenov. Kot nadvse zvesta oseba boste, ko boste spoznali ’tapravo’, tudi njej predani prav tako kot prijateljem. Zelo pomembno je, da s partnerko najdeta skupen jezik in skleneta kompromis. Tako boste imeli čas zanjo in za prijatelje, le primerno si ga morate razporediti.

Nočna ptica

Vemo, kdo so nočne ptice, kajne? Gre za tiste, ki nočne urice raje kot v topli postelji preživljajo povsod drugje, večinoma (se razume) na najrazličnejših zabavah, torej ’kjer se dogaja’. Ker torej posledično večino dneva prespijo, težko najdejo sorodno dušo. In kot zakleto se ponavadi zagledajo v kakšno pridno punčko, ki gre po risankah že v vodoraven položaj. In ker nočne ptice ne morejo čez noč postati dnevne, je bolje, da če ste med njimi, najdete tudi partnerko s podobnimi navadami. Ni treba, da vse noči popivata in žurata, lahko pa nočne urice izkoristita za kaj bolj razburljivega, glede na to, da tako ali tako nihče od vaju ne more zaspati pred drugo uro zjutraj.

zmenek
zmenek FOTO: iStockphoto

Morski pes

Tako kot morske pse gledamo s strahospoštovanjem, tudi moške, ki po Holmesovi teoriji spadajo med morske pse, na nek način okolica občuduje, a se jih tudi nekoliko boji. So namreč tako vase zagledani in sami sebi preveč ’kul’, da bi se umirili. Na vsako predstavnico nežnejšega spola gledajo zviška in jo ocenjujejo od glave do pet, češ ali bi morda bila primerna oziroma vredna, da bi zaradi nje zapustili samski stan. V tem so podobni izbirčnim pandam, le da so nekoliko bolj ’zlobni’, zaradi česar še težje najdejo življenjsko sopotnico. Čeprav je ponavadi tako, da ljubezen pride, ko in kjer jo najmanj pričakujemo.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492