Moskisvet.com
konec razmerja

Zanimivo

Prepreči, da bi te spravila 'na kant'!

N.J.
05. 12. 2014 08.41
11

Res je, biti v zvezi lahko še kako obogati življenje moškega. Čeprav nas bodo ženske zaradi naslednjega stavka verjetno 'raztrgale', pa je nekaj jasno: nobeno razmerje še nikoli ni dobro vplivalo na stanje moške denarnice in njeno obogatitev. Preverite, ali vaše dekle spada med tiste ženske, ki denar trošijo hitreje kot spužva vpija vodo, in kako svojo denarnico zaščititi pred hiranjem.

Skupaj sta že kar nekaj mesecev, vaši prijatelji so jo vzljubili, ona njih, z vašo družino se odlično razume, vi z njeno tudi, skupaj se zabavata, smejita, veliko potujeta, načrtujeta prihodnost ... No, pa se je zalomilo! Ste pri načrtovanju prihodnosti opazili, da vam v vseh teh mesecih ni uspelo prihraniti niti centa? Morda še več, je stanje na vašem računu doseglo največji možni minus? Resnica: vaše dekle vas bo spravilo na rob bankrota. Kako to preprečiti?

Plačevanje
Plačevanje FOTO: Thinkstock

Kar naprej sili ven ...

Klasičen scenarij: petek zvečer si ona zamisli, da bi se vidva malo družila s prijatelji. "Saj greva samo na pijačo ali dve, potem pa bova šla domov, nekaj pojedla in skupaj pogledala kakšen film," vas prepričuje. Vi nasedete. Saj vsi vemo, da ena pijača ni nikoli samo ena, kajne? Za taksi v eno in drugo smer boste tako verjetno odšteli kakšnih 20 evrov, za pijačo ali dve, ki hitro prerastejo v tri do štiri, boste odšteli kakšnih 30 do 40 evrov, ker bo vmes postala lačna, pa vas bo to stalo dodatnih 20 evrov ... O stiskanju na kavču in gledanju filma ni več ne duha ne sluha, za povrh vsega pa ste svoj bančni račun oropali za nekaj manj kot 100 evrov. Štirikrat mesečno tako, pa ste ob 400 evrov – 4800 na leto! Če zraven prištejemo še dodatne večerje v dvoje, obiske kinematografov in pijače, znesek lahko kaj hitro naraste na 10.000 evrov. Če želite te stroške zmanjšati, nikakor ne svetujemo, da se odrečete družabnemu življenju. Prijatelje lahko na primer povabite k sebi in jo tako odnesete veliko ceneje, večerjo ji lahko skuhate sami, namesto da obiskujeta kinematografe, pa lahko dober kakšen film pogledata tudi na domačem kavču. Če nimata DVD predvajalnika ali vama nobeden od filmov, ki jih ponujajo televizijski programi ne ustreza, številne odlične filme, nadaljevanke in oddaje najdete tudi na VOYO, kjer lahko gledata tudi televizijske programe s 7-dnevnim zamikom!

Rada bi si dopisovala ...

Ste eden tistih, ki nima paketa pri mobilnem operaterju z neomejenimi količinami SMS sporočil in klicev, ona bi pa kar naprej rada dopisovala in z vami čvekala po telefonu? Je vaš račun za telefon nenadoma poskočil in pogrešate dni, ko je vaš telefon služil svojemu dejanskemu namenu? Povejte ji, da se veliko raje pogovarjate v živo, da vam dopisovanje ne leži ... Dopovejte ji, da to ne pomeni, da je nimate radi in ji pojasnite, da vaša finančna sredstva niso neomejena. Ohranita le nekaj SMS-ov za lahko noč, klice pa omejita. Če je to nemogoče, enostavno zamenjajte telefonskega operaterja in poiščite najugodnejšo varianto.

Rože
Rože FOTO: Thinkstock
Darila, darila, darila ...

Rožica tu pa tam je v vsakem razmerju dobrodošla, pretiravanje pa nikakor ne. Težava z darili seveda ne tiči le v ženskah, kajti le redke so tiste ženske, ki hrepenijo po pregrešno dragih in od moškega pričakujejo nemogoče. Velikokrat so za finančni primanjkljaj zaradi obdarovanja tako krivi moški sami, saj jih pri kupovanju v želji po tem, da bi se pred žensko šopirili in dokazovali, kaj hitro zanese, da začnejo kupovati darila, ki si jih v resnici ne morejo privoščiti. Raziskave so pokazale, da moški za darila v povprečju porabijo 400 do 500 evrov (100–150 za rojstni dan, 100 za valentinovo, 100–150 za božič in 100 za obletnico). Če k temu prištejete še vse male pozornosti, znesek še zdaleč ni zanemarljiv. Zapomnite si: ženska moškega ne ocenjuje po velikosti darila in njegovi vrednosti, ampak ji veliko več pomeni, če je darilo dano iz ljubezni.

Rada bi si ogledala cel svet

Kratek izlet na morje, skok v hribe, vikend v toplicah, dan smučanja v švicarskih Alpah ... Kar se na prvi pogled zdi kratek pobeg od realnosti, v resnici lahko hitro predstavlja pregrešno drago razvajanje za nekaj sto ali tisoč evrov. Izlet namreč vključuje stroške prevoza, spanja, nekaj morata tudi pojesti in popiti, si kaj ogledati ... Če si vsega tega v resnici ne moreta privoščiti, namensko varčujta in si enkrat do dvakrat letno privoščita raje daljši oddih, kajti tako bosta plačala le eno pot, si resnično odpočila, če bosta ujela kakšno 'last minute' varianto pa jo bosta odnesla še toliko bolje. Vikend izlete omejita na raziskovanje Slovenije ali okoliških držav. Potovanje si lahko popestrita in tako privarčujeta na gorivu tako, da potujeta z vlakom, vsekakor pa se v obdobjih, ko cene nočitev v hotelih najbolj narastejo, še posebej okoli božično-novoletnih praznikov, izogibajta večdnevnim izletom.

Pa še nekaj: finančno katastrofo boste najbolje preprečili tako, da boste odkriti sami do sebe in partnerice. Nihče od vas ne pričakuje nemogočega. Pojasnite ji svoj finančni položaj in odkrito se pogovarjajta o vaših finančnih zmožnostih. Če vas bo zaradi nekoliko šibkejšega finančnega stanja zapustila, vam bo naredila največjo uslugo na svetu, kajti to pomeni, da že ni bila prava za vas!

Denar
Denar FOTO: Profimedia

 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376