Moskisvet.com
Preko tablice do piva - 5

Zanimivo

Preko tablice do piva

S.R.
20. 07. 2012 07.52
1

V malezijskem Kuala Lumpurju so v klubu 'No Blak Tie's' že pred časom strankam omogočali, da pijačo naročijo kar preko storitve BlackBerry Messenger. A to je dandanes že praktično zastarela rešitev. Britanci so šli namreč še korak dlje in omogočili nakup pijače kar preko tablice, ki je na vsaki mizi.

Do hrane in pijače kar preko tablice.
Do hrane in pijače kar preko tablice. FOTO: Facebook
V londonskem pubu Thirsty Bear ('žejen medved') so namreč na svoje mize namestili tablice, s katerimi si gostje lahko sami naročijo pijačo in tako še pohitrijo in olajšajo proces. Po več letih slabega poslovanja je pub Stanford Arms propadel, prevzela pa ga je družba The Robot Pub Group in ga januarja letos znova odprla pod imenom The Thirsty Bear. Ena izmed glavnih nalog puba je poleg gašenja žeje tudi predstavitev sistema Robobar, ki ga je razvilo matično podjetje. 15 miz v pubu so opremili z iPadi, od tega pa jih je 12 vključenih tudi v samopostrežni način. Stranke tako lahko sedaj naročijo in natočijo svojo lastno pijačo – potrebujejo le odprt elektronski račun – lahko pa pošljejo tudi tekstovna sporočila natakarjem in zahtevajo njihovo strežbo, izberejo pesem na Jukeboxu ter spremenijo stanje na Facebooku. Poseben kanal za oglase pa stranke sproti obvešča o posebnih ponudbah v pubu.
Londonski pub The Thirsty bear
Londonski pub The Thirsty bear FOTO: Facebook

Vse, odkar so v pubu postavili nov sistem, se je prihodek po poročilih družbe The Robot Pub Group dvignil za kar 78 odstotkov. Družba pa to tehnologijo sedaj tudi prikazuje na različnih dogodkih. Kdo ve, morda pa bodo v prihodnosti vse restavracije opremljene s podobnim sistemom.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376