Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

Prav grozljivi so ...

S.R.
10. 04. 2012 09.00
4

Umetnost prav zares nastaja v vseh oblikah, velikostih in iz množice različnih materialov. Dandanes tako ni nič nenavadnega, če v kakšni galeriji ugledamo razstavo skulptur iz smeti, ameriški umetnik Christopher Locke pa svoje srhljive umetnine izdeluje iz še bolj nenavadnega materiala.

Kipi iz smeti so danes že običajni, tako da je material, ki ga uporablja Christopher, pravzaprav zelo izviren. Za svoje izdelke namreč uporablja odslužene škarje, a to ne kar kakršne koli, temveč tiste, ki jih zasežejo pri varnostnih točkah na letališčih. Varnostniki na ameriških letališčih namreč vsako leto zasežejo cel kup različnih predmetov, ki jih je prepovedano vzeti na letalo. Poleg zares nevarnih predmetov (orožje itd.) varnostniki zasežejo tudi ogromno škarij, ki jih marsikdo po pomoti vzame na letalo misleč, da že niso dovolj nevarne, da bi jim jih varnostniki zasegli. A letališki varnostniki, še posebno tisti na letališčih v Ameriki, se s takimi stvarmi prav nič ne šalijo.
Tu nastopi Christopher, ki iz množice zaseženih škarij vseh oblik in velikosti izdeluje kar precej strašljive kipce pajkov. Ob pravih pajkih se velika večina ljudi počuti vsaj malce neprijetno, tudi v primeru, da jih te živali prav nič ne ogrožajo. Prva reakcija ob srečanju s pajkom je običajno ta, da začnemo razmišljati, na kakšen način ga bomo pohodili ali kako drugače sploščili. No, pri Lockovih pajkih to nikakor ne pride v poštev, saj bi se ob poskusu napada hitro urezali na ostri kovini. Kovinski pajki, ki marsikoga spomnijo na film Tima Burtona Edward Škarjeroki, so narejeni iz razstavljenih škarij, ki jih Locke nato oblikuje in zvari v obliko pajkov.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400