Moskisvet.com
mučenje, paola paredes

Zanimivo

Posilstva, mučenje – grozovite prakse klinik za zdravljenje homoseksualnosti!

Ma.K.
16. 06. 2017 15.03
16

Fotografinja Paola Paredes se je pred časom pod krinko odpravila v kliniko, kjer naj bi moške in ženske zdravili homoseksualnosti. Po ponovnem prihodu na svobodo je posnela opus fotografij ter tako svetu ponudila vpogled v grozodejstva, ki naj bi se dogajala v teh ustanovah.

Fotografinja Paola Paredes je razkrila šokantno resničnost delovnih praks ene izmed klinik v Ekvadorju, posebne institucije, ki je namenjena 'zdravljenju' homoseksualnosti. 31-letna Paola je pod krinko nekaj dni preživela v eni od teh ustanov ter odkrila številne sprveržene metode odvajajnja od homoseksualnosti, tudi »odrekanje hrane, siljenje k molitvi ter tako imenovana poboljševalna posilstva«.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Po besedah fotografinje naj take klinike sicer ne bi obstajale samo v Ekvadorju, temveč tudi v drugih delih Južne Amerike, pa tudi v Evropi, le da naj bi jih večina zaradi zakonodaje delovala tajno. V strahu pred roko pravice naj bi se oglaševale kot klinike za zdravljenje odvisnosti od alkohola in drog, v notranjosti pa naj bi se izvajale izjemno sprvržene stvari.

Te klinike naj bi delovale kot zasebne ustanove, najpogostejše pa naj bi bile v bolj prokatoliško usmerjenih državah, kjer zakoni in družba zagovarjajo konservativne vrednote. Prvi taki centri naj bi se odprli v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, obstajali pa naj bi tudi danes. Čeprav so fotografije, ki jih je javnosti ponudila Paola, zrežirane, v vlogi glavne akterke pa nastopa kar fotografinja sama, pa naj bi bile več kot slikovita uprizoritev dejanskega dogajanja in stanja v teh ustanovah. Kot pravi, fotografij v ustanovi ni mogla posneti, ker so ji na vhodu pobrali vse, kar je imela s sabo.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Posiljujejo moške in ženske

Med bolj mračne skrivnosti takih ustanov naj bi sodila uporaba vsakršnih sredstev s ciljem uničiti identiteto posameznika in ga spraviti »na pravo pot«. Pod pretvezo rehabilitacije naj bi istospolno usmerjene zapirali v samice in jih poniževali do nečloveških skrajnosti. Če ne sledijo navodilom tako imenovanega strokovnega osebja, naj bi kazni postajale vse bolj brutalne – od vezanja, odrekanja hrane, velikih odmerkov pomirjeval do hudega tepeža in posiljevanja.

Nekatere prakse pretvarjanja homoseksualnih žensk v 'normalne' heteroseksualne naj bi vključevale tudi prisilne molitve in tako imenovano ženstveno obnašanje: silijo jih, da nosijo mini krila, majice z globokim dekoltejem,  da se ličijo in si urejajo frizure. Homoseksualni moški pa naj bi po drugi strani morali delati na svoji možatosti, zato jih poleg obvezne molitve silijo v ukvarjanje s pretežno moškimi špornimi panogami, prav tako naj bi se morali meriti v ringu in medsebojno obračunavati s pestmi ...

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Poniževanje brez primere

Če 'strokovno' osebje presodi, da kdo med njimi sodi v kategorijo 'težjih primerov', naj bi bil/-a ta posameznik/ica deležen/-na hudega zlorabljanja: zavezujejo jim roke in noge, jih posiljujejo in silijo, da izkusijo zadovoljstvo, ki naj bi ga prinašal heteroseksualni seks. Paola Paredes, ki je tudi sama ponosna homoseksualka, je v svojem video posnetku razkrila, kako se zgrozi vsakokrat, ko pomisli, da bi lahko neprostovoljno končala na takem mestu brez možnosti pomilostitve ali bega.

V Ekvadorju je bila homoseksualnost zakonsko prepovedana vse do leta 1997, a čeprav naj bi jo danes sprejemali, naj bi po državi svoje sprevržene metode še vedno prakticiralo okrog 200 klinik za zdravljenje homoseksualnosti.  Pacienti so prisilno zaprti, če v znak protesta zavrnejo hrano, morajo za kazen popiti kavo, v kateri sta klor in voda iz staniščne školjke, ki jim jo na silo zlivajo po grlu. Čiščenje staniščnih školjk z golimi rokami je v teh ustanovah mimogrede del vskadana.

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 306