Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

Pomagajte najti Nezemljane na Luni

U.K.
29. 12. 2011 01.27
5

Ameriški znanstveniki iz univerze v Arizoni so pozvali vse ljubitelje astronomije in izvenzemeljskega življenja, da pomagajo iskati sledi na Luni.

Fizika Paul Davies in Robert Wagner verjameta, da obstaja možnost znakov nezemeljske inteligence na Luni, da obstaja možnost, da bi Nezemljani na luni pustili kakšno sporočilo, ostanke znanstvenih instrumentov, smeti ali dokaze o rudnikih.

In zato bosta, s pomočjo vseh, ki želijo pomagati, pregledala fotografije, ki jih je posnel LRO (Lunar Reconnaissance Orbiter), ki ga je v vesolje poslala NASA.

V svoji raziskavi pa sta oba fizika precej previdna. Wagner je dejal, da je v resnici verjetnost, da so Nezemljani v resnici pustili kakšne sledi na Luni majhna, a je strošek, da to oreverita izjemno majhen, še posebej če jima bodo pomagali ljudje iz vsega sveta.

Dejala sta, da je Luna najbolj primerna, saj bi se morebitni artefakti na njej ohranili milijone let. LRO fotografira lunino površje vse od leta 2009 in do danes so posneli preko 340.000 fotografij. Zato bi bilo nemogoče, da bi manjša ekipa lahko pregledala vse fotografije in prav zato potrebujejo amaterske navdušence. Ne le takšne, ki bodo slike pregledovali, temveč tudi takšne, ki bodo ustvarjali programe, zmožne izpostaviti razne nepravilnosti na površju.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479