Moskisvet.com
Znanstveniki bodo pretvorili 'slabo' maščobo v 'dobro' - 3

Zanimivo

Pol 'urce' je vse, kar potrebujete

J.P.
05. 09. 2012 08.18
1

Nova študija je dokazala, da vsakodnevna 30-minutna rekreacija zadostuje za zdravo življenje. MedicineNet poroča, da boste izgubili enako količino odvečnih kilogramov, če boste dnevno vadili 30 ali pa 60 minut.

Na Danskem so naredili test z opazovanjem treninga 60 prekomerno težkih moških. Nekateri so vaje opravljali 30 drugi pa 60 minut. Po končanih pregledih so opazovalci ugotovili, da so tisti moški, ki so vadili 30 minut, v povprečju izgubili večji odstotek teže. Mads Rosenkilde, pripravnik na Univerzi v Köbenhavnu, je razložil: ''Udeleženci, ki so trenirali 30 minut, so porabili več kalorij, kot smo pričakovali. Enourni trening ni prinesel nobenih večjih izgub telesne teže ali maščob v primerjavi s krajšo vadbo.'' Scientist Live razlaga, da so ti krajši treningi lažje 'prebavljivi'. Udeležencem se je zdelo dejstvo, da morajo opraviti zgolj 30-minutno vadbo in ne 60, veliko bolj obvladljivo in dosegljivo ter so tako lažje opravili trening. ''Moški, ki so opravljali daljši trening, so pokurili relativno malo maščob, glede na vloženo energijo. Trideset minut zgoščene vadbe je dalo enako dobre rezultate,'' še dodaja Rosenkilde.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492