Moskisvet.com
Pogoltnil palec

Zanimivo

Česa tako ogabnega pa še ne ...

A.M.
29. 08. 2013 08.53
4

Ameriški pivec, ki je v kanadski pivnici pogoltnil človeški palec, mora plačati kazen. Barsko osebje je zgroženo, obtoženi pa je ostal brezbrižen.

Incident se je zgodil v pivnici hotela v predmestju kanadskega Dawson Cityja. Bar je slovel po zanimivi tradicij pitja žgane pijače. Od leta 1972 jo strežejo na poseben način – v kozarec s pijačo spustijo star posušen človeški palec, ki drugače hranijo v posodi s soljo. Žejni gostje, ki si privoščijo ’Sourtoe Cocktail’ (koktejl s kislim palcem), morajo nagniti kozarec in izprazniti vsebino med tem, ko plavajoči palec pritiska ob njihove ustnice. Označbe v pivnici so jasno in glasno sporočale, da bo obiskovalca, ki bi si drznil pogoltniti palec, doletela kazen v višini 400 evrov.

Tradicija je veljal do nedavnega, ko je v bar prišel ameriški turist, naročil omenjeno pijačo, ’eksnil’ vsebino kozarca skupaj z velecenjenim posušenim palcem, na točilni pult položil 400 evrov in vpričo zgroženih gostov odšel. Slavna pijača, ki jo je do danes poizkusilo že preko 60.000 obiskovalce, je kar naenkrat ostala brez poglavitne sestavine. No, pivnica je imela na zalogi rezervni palec (?!?!), kazen za použitje le-tega so zvišali na 2.000 evrov, obenem pa pozvali vse morebitne kandidate, ki se jim doma ’valja’ kak odvečni palec, da le tega poklonijo pivnici.

Pogoltnil palec
Pogoltnil palec FOTO: Facebook


 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414