Moskisvet.com
žongler - 4

Zanimivo

Poglejte, kaj počne med triatlonom!

S.R.
14. 05. 2012 13.21
6

Vsak, ki se je že kdaj namenil preteči maraton ali vsaj polovični maraton, ve, da to ni mačji kašelj. Triatlon je po drugi strani primeren le za redko peščico najbolj vzdržljivih. Zato je kar težko verjeti, da obstaja nekdo, ki med celotnim triatlonom še žonglira.

Proti žongliranju med plavanjem je isto početje med tekom pravzaprav preprosto.
Proti žongliranju med plavanjem je isto početje med tekom pravzaprav preprosto. FOTO: YouTube
Verjeli ali ne, triatlonec Joe Salter skozi celoten maraton žonglira, celo med plavanjem. Joe je 31-letni šolski svetovalec iz mesta Pensacola na Floridi. Neverjetni dosežek mu je uspel 21. aprila. Takrat je Joe namreč preplaval četrt milje (402 metra) in vmes žongliral s tremi žogicami, nato je prekolesaril 16,2 milje (26 kilometrov) in vmes žongliral z dvema žogicama v eni roki. Na koncu je pretekel še štiri milje (6,4 kilometra) in vmes prav tako žongliral. Za vse to je potreboval eno uro in 57 minut.
Salter sicer žonglira že vse od osmega leta starosti, z 'jogglingom' (skovanka iz besed 'jogging' – tek in 'juggle' – žongliranje), torej žongliranjem med tekom, pa se je začel ukvarjati leta 2008. Kmalu je s tovrstno aktivnostjo postal obseden in si zastavil cilj uresničiti 'sveti gral' tega športa: končati celoten triatlon in vmes žonglirati.
Salter je za spletni časopis Huffington Post povedal, da je bila njegova namera med oboževalci 'jogglinga' dolgo časa le velika šala, sam pa se je za 'žonglerski triatlon' pripravljal pred okoli desetimi meseci. Prav toliko kot njegov dosežek je impresivno tudi dejstvo, da dejansko obstaja krog ljudi, ki se ukvarjajo z 'jogglingom'. Salter pravi, da je navdušencev nad nenavadno aktivnostjo med 500 in 800.
Kot si lahko predstavljate, je najtežji del žonglerskega triatlona žongliranje med plavanjem. Salter razloži, da je žongliranje med plavanjem 'izredno kompleksno, saj plavaš le z nogami, vse skupaj pa dodatno otežuje odprto morje'. A tudi žongliranje med kolesarjenjem in tekom ni mačji kašelj.
žongler - 3
žongler - 3 FOTO: YouTube

Med kolesarjenjem je moral Joe tako pri hitrosti okoli 27 kilometrov na uro žogici metati iz ene v drugo roko, vmes pa zamenjati prestavo. Kljub težavam je Joe tek in kolesarjenje uspel končati, brez da bi izpustil žogico, nekoliko manj uspešen pa je bil pri plavanju. Pri slednjem je namreč trikrat izpustil žogice in vmes razmišljal, ali naj jih šteje kot 'padle'. Sklenil je, da ne gre za 'padle' žogice, ker žogice pač niso padle na tla, temveč so plavale na vodi. Joe Salter je zaključil še, da bi bil izpust žogic med kolesarjenjem precej večja težava, saj bi se moral vrniti in jih pobrati. Vsekakor mu velike spretnosti pri žongliranju ne moremo očitati. S svojim dosežkom pa je Joe pričakovano postavil tudi svetovni rekord.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400