Moskisvet.com
So vodo na zamljo prinesli kometi?

Zanimivo

Pivo, ki ni s tega sveta!

M.Č.
05. 11. 2013 08.21
0

Če so včasih tisti, ki pijejo vino, nad pivci piva vihali nosove, danes ni več tako. Pivovarne se močno trudijo, da tej priljubljeni pijači dodajajo različne okuse in sestavine in ji dvigujejo ugled. Majhne pivovarne se tako vedno skušajo domisliti novih načinov, kako biti posebne. Ena izmed najbolj domiselnih in nenavadnih je prav zagotovo ideja, da v pivo dodajajo drobne delce meteorja.

Pivovarna Dogfish Head iz Amerike je pred kratkim ustvarila prve zaboje piva Celest jewel ale, ki je zagotovo prvo svoje vrste na svetu. Dodali so mu posebno sestavino, in sicer mlete drobce meteorjev.

Pivovarno s kamni iz vesolja zalaga podjetje ILC Dover, ki za Naso izdeluje obleke za astronavte. Poleg tega, da jih pri tem podjetju zalagajo z meteorji, ki jih v pivovarni zdrobijo in jih nato v pivu namakajo podobno, kot bi to storili s čajnimi vrečkami, so proizvajalci oblek poskrbeli za še eno posebnost. Iz istih materialov, kot izdelujejo vesoljske obleke astronavtov, so ustvarili še držala za pivo, zaradi katerih to dlje ostane hladno.

Žal pa boste lahko to vesoljsko pivo okusili le tisti, ki se boste odpravili v ameriško zvezno državo Delaware. Prodajajo ga namreč le v pivnici v podjetju.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369