Moskisvet.com
Donald Trump

Zanimivo

Ona bi, on pa ...

STA/Ma.K.
21. 03. 2017 11.20
3

Ameriški predsednik Donald Trump je v petek v Beli hiši prvič gostil nemško kanclerko Angelo Merkel, s katero sta skušala vzpostaviti prihodnji čezatlanski odnos. Veliko pozornosti medijev in javnosti sta vzbudila s tem, ko se v ovalni pisarni pred številnimi fotografi nista rokovala.

Trump in Merklova
Trump in Merklova FOTO: AP

Ameriški predsednik Donald Trump in nemška kanclerka Angela Merkel sta sedela drug ob drugem v ovalni pisarni, kjer so ju fotografirali. Voditelji se ob takšnih priložnostih običajno rokujejo, kar naj bi nemška kanclerka ameriškemu predsedniku tudi predlagala. Vendar pa Trump nemški voditeljici ni stisnil roke, pri čemer se je predvsem slednja počutila nekoliko nelagodno, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ni sicer povsem jasno, ali je Trump ni slišal ali je njen poziv ignoriral. Sta pa se voditelja že pred tem rokovala ob prihodu nemške kanclerke in tudi po koncu skupne tiskovne konference.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trump se je v prvih dveh mesecih predsednikovanja srečal s številnimi svetovnimi voditelji in jim tudi močno stisnil roko. To je med drugim storil z japonskim premierjem Shizom Abejem, britansko premierko Thereso May in kanadskim premierjem Justinom Trudeaujem.

Merklova sicer velja za precej zadržano, vendar pa je z nekdanjim ameriškim predsednikom Barackom Obamo sklenila precej tesen prijateljski odnos. Tako sta se tudi klicala z osebnimi imeni, kar ni v skladu z nemškimi navadami.

Voditelja sta sicer po srečanju v petek vztrajala pri svojih stališčih glede trgovine in beguncev oziroma imigracije, približala pa sta se pri vprašanju zveze Nato in Rusije oziroma Ukrajine.

Angela Merkel in Donald Trump - 1
Angela Merkel in Donald Trump - 1 FOTO: AP

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470